1 december 2014: Bloggen vroeger en bloggen nu

Of je nu al (meer dan) 10 jaar blogt of dit jaar begonnen bent, bloggen is bijna constant aan het veranderen. De gebruikte techniek en platformen, de zakelijke of juist persoonlijke schrijfstijl die met jou en je lezers meegroeit en natuurlijk de mate waarin bloggen sociaal gezien ‘normaal’ is geworden. Je hoeft nog maar zelden uit te leggen wat het betekent als je zegt dat je een blog hebt.

Vanavond gaat het in #blogpraat over hoe het bloggen veranderd is de laatste jaren. Wat zijn voor jou de belangrijkste en grootste wijzigingen bijvoorbeeld? En we kijken vooruit met elkaar. Hoe ziet het bloggen er uit over 5 jaar? Over 10 jaar? Blog jij dan nog denk je en is er dan nog wel sprake van blogs of zijn we allemaal contentcreators en auteurs geworden? Vertel jouw ervaringen en speculeer mee!

  • V1 Wat is er veranderd in blogland de afgelopen vijf jaar? In hoe je blogt? In de inhoud van blogs?
  • V2 Welke veranderingen verwacht je voor de komende 5 jaar, in het bloggen? Of welke zou je graag willen zien?
  • V3 Wat zou je graag willen zien aan (technische) ontwikkelingen voor blogs, de komende jaren? Aan tools? Aan design? etc.?

Tien jaar geleden was er ook al Excel en ik vermoed dat er over vijf jaar ook nog wel Excel zal zijn. Je kunt dus zonder problemen het Excel verslag blijven lezen na afloop.

 

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

6 Reacties