1 september 2014: bloggen en je mediamix

Iedereen wil goede content lezen, mooie en interessante blogposts, nuttige artikelen, ontroerende verhalen en ademloos de prachtigste volzinnen tot zich nemen. Toch? Natuurlijk is dat precies wat jij als blogger met grote regelmaat aan het produceren bent maar hoe weten al die lezers dat ze bij jou moeten zijn? Een gevalletje van blogger zoekt lezers terwijl de lezers niet weten dat de blogger bestaat.

En ook al heb je ze gevonden, hoe zorg je dat ervoor dat je blog ook onder de aandacht blijft – behalve door geweldige artikelen te blijven schrijven natuurlijk – en je lezers je helpen met het vinden van nieuwe lezers?

Vanavond gaat het in #blogpraat over bloggen en je mediamix. Niet schrikken want we gaan geen marketingtheorieën behandelen en de vijf P’s komen ook niet voorbij. Wel gaan we het hebben over hoe je je blog kunt versterken en aantrekkelijker maken door jezelf niet te beperken tot je blog alleen. Misschien gebruik je foto’s om je verhaal (anders) te vertellen, of maak je video’s? Bied je ebooks van je blog aan of deel je geprinte exemplaren van je blogposts uit in je familie? Dan horen we graag van je vanavond om 20.00 :)

  • V1 welke andere media (kranten, TV, radio, video, podcast, fotosites, email, etc.) zijn het geschiktst om je blog te promoten?
  • V2 Je blog offline promoten, heeft dat zin? En hoe weet je dat? (via @Scarbir)
  • V3 Hoe zou je video en audio in kunnen zetten om meer en nieuwe lezers te bereiken?
  • V4 Als je die lezers dan op je blog krijgt, hoe houd je ze vast? Hoe zorg je dat ze blijven en zelfs terugkomen?

En natuurlijk worden de tweets gemixed en bewaard in een Excel verslag. In strikt willekeurige volgorde ;) Nee hoor, gewoon in chronologische volgorde. Tenzij je ze anders sorteert natuurlijk.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.