13 juli 2015: bloggen in de zomer/vakantie

De zomervakantie is begonnen en hoewel het op dit moment meevalt met de hitte (:P) heb je waarschijnlijk (bijna) vakantie. Net als je lezers. Elk jaar gaan de bezoekersaantallen van de meeste blogs tijdens de zomermaanden omlaag en het vereist toch wel wat doorzettingsvermogen om door te blijven bloggen. Vanavond in #blogpraat gaat het dus over (door)bloggen in de zomer/vakantie!

Blog je door zoals altijd of stop je als jouw vakantie is aangebroken? Verminder je je blogfrequentie, pas je je onderwerpen aan om rekening te houden met een zomers publiek? Doen je je uiterste best om nog mensen naar je blog te lokken of probeer je het half augustus gewoon weer als ‘alles’ weer normaal is?

 • V1 Wat doe je tijdens deze zomervakantie/zomer/(mogelijke) hitte? Blog je door zoals gewoonlijk of niet? Waarom?
 • V2 Hoe zit het met je inspiratie om te bloggen? Is dat meer of minder in de zomer en waarom?
 • V3 Heb je minder lezers in de zomerperiode (check je statistieken!) en zo ja, vind je dat erg?
 • V4 Wat zou je kunnen doen om je blog door te laten gaan, ook al heb je zelf geen/minder tijd?
 • V5 Blijf je zelf ook blogs lezen als je op vakantie bent cq vakantie hebt? Of ga je offline?
 • V6 Laten jullie je lezers merken dat je op vakantie bent? Of houd je dat in het midden?
Zat je (onder een afdakje) bij een BBQ? Was je vanavond al offline? Geen zorgen, je kunt alle tweets natuurlijk teruglezen in het Excelverslag!

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

10 Reacties

 1. Ik heb vorige week gemist en ik heb er zelfs niet eens aan gedacht! (Sorry. ;-)) Ik was in Griekenland! Toch nog een paar antwoorden:
  A1: ja, ik blog gewoon door, alleen afgelopen week niet op mijn eigen blog. Ik was weg en had geen tijd meer iets in te plannen. Voor Flair had ik ‘m wel van te voren al aangeleverd.
  A2: inspiratie nooit een probleem (ik heb nog honderden ideeën), tijd is wel altijd een probleem.
  A3: nee, helemaal niet! De afgelopen 30 dagen waren mijn beste tot nu toe!
  A4: kortere blogs die minder tijd vergen, met minder tekst en minder beeld. Dat neem ik me ook altijd voor, maar lukt me nooit. :-) Wel heb ik nog een paar oude blogs van VrouwOnline ‘op de plank liggen’, maar zelfs die herschrijf ik dan toch weer en moeten qua beeld ook weer aangepast, dus dan kost het alsnog tijd.
  A5 OP vakantie lees ik geen blogs van anderen. Social media bijhouden lukt dan al niet. En thuis vakantie nemen; dat lijkt me ook wel eens heerlijk, maar dat lukt nu even niet.
  A6 Dat blijft altijd lastig. Het liefst post ik het van te voren, zeker als ik naar zo’n gave plek ga als waar ik vorige week was, maar uiteindelijk heb ik het niet gedaan, om meerdere redenen. Ik heb na een paar dagen wel wat op social media gepost.