13 juni 2016: Hoe krijg je meer interactie op je blog?

Natuurlijk tik je met grote regelmaat en met veel plezier stukjes op je blog. En vertel je famile, vrienden, collega’s en de hele wereld van al je nieuwe pennevruchten via telefoon, mail, social media enz.

En toch valt het niet mee om die gehate “Er zijn nog geen reacties” iedere keer onder je blogposts te zien staan. Hoe doen anderen dat toch? Waarom hebben sommigen tientallen reacties op alles wat ze schrijven en waarom gaat dat zo stroef bij jou? Wat is het geheim van de smid?

Vanavond om 20.00 in #blogpraat gaat het over reacties maar vooral interactie op je blog. Hoe krijg je discussie en dialoog op je blog? Maakt het uit wat voor soort blog je schrijft? Net zoals we je uitnodigen om vanavond mee te praten is het de vraag hoe je anderen uitnodigt voor discussie op jouw blog.

  • V1: Hebben blogs eigenlijk nog wel interactie nodig? Waarom wel/waarom niet?
  • V2: Hoe belangrijk is het dat die interactie op je eigen blog plaatsvindt? Waarom?
  • V3: Hebben je lezers een verplichting om te reageren? Wat zijn je verwachtingen?
  • V4: Als je graag meer comments op je blog zou willen hebben, hoe pak je dat aan? Wat zijn de tips & tricks?
  • V5: Waar krijgt jouw blog de meeste interactie/reacties, los van op je eigen blog zelf?

Een Excelverslag is niet heel interactief maar is wel heel handig om na afloop nog eens de tweets na te lezen!

verslag

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

4 Reacties