14 september 2015: bloggersetiquette

Wat zijn de ongeschreven regels van het bloggen? Hoe heurt het eigenlijk en wat kan écht niet als blogger? Hoe voorkom je aanvaringen met andere bloggers maar ook hoe je er voor zorgt dat je bezoekers zich een beetje gedragen in de comments. En wat als het toch gebeurt?

In #blogpraat gaat het over de etiquette van de blogger (dank, @doeninberlijn). Schrijf je je blogposts met opgeheven pink? Vind je dat je het goede voorbeeld geeft of erger je je juist aan de slechte blogmanieren van anderen? Deel en doe mee!

  • V1 Wat zijn volgens jou belangrijke ‘fatsoensnormen’ voor bloggers (richting andere bloggers, lezers, de wereld)?
  • V2 Zijn er andere normen dan in andere vormen van online communicatie? Zo ja, waarom?
  • V3 Welke normen gelden er voor bezoekers van je blog? Wie bepaalt ze? En waar vind je ze?
  • V4 Shock blogs, fictieve blogs… heiligt het doel de middelen? Wanneer mag je algemene normen overschrijden?
  • V5 is komen te vervallen omdat Twitter onderuit ging. Zouden wij Twitter kapot gemaakt hebben?

Zonder onvertogen woorden, zonder auteursrechtinbreuken en zonder overschrijden van enige fatsoensnormen wordt wel het Excelverslag geproduceerd. Omdat het zo heurt natuurlijk.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

11 Reacties

  1. Pingback: Blogiquette en fatsoen - Elja Daae