18 februari 2013: Welke barrières ervaren bezoekers bij het achterlaten van comments?

Inleiding

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk reacties op je blogposts. Hoe meer hoe beter. Maar dat denken spammers helaas ook en die doen hun uiterste best soms om je hele blog onder te spammen met linkjes. Elke blogger moet daarom de afweging maken om het enerzijds makkelijk te maken om reacties achter te laten maar anderzijds te zorgen dat spammers het niet *te* gemakkelijk krijgen. Waar zit de goede balans? Hoe vind je die? Welke barrières ervaren bezoekers bij het achterlaten van comments? En hoe maken we het ze makkelijker? Zonder heel veel spam te krijgen? Dat is het onderwerp van #blogpraat van vanavond!

Vragen

  1. V1 Wat zijn de belangrijkste redenen voor mensen om geen comments achter te laten op je blog?
  2. V2 Wat is een drempel voor het achterlaten van comments, qua techniek? Welk systeem werkt, of juist niet?
  3. V3 Wat is het belang van de mogelijkheid om anoniem comments te kunnen achterlaten?
  4. V4 Disqus, Jetpack, Bloglovin (?) wat gebruiken jullie? En werkt het? Maakt het iets uit?

Verslag/transcript

De link naar het transcript kun je hier nog niet vinden maar het PDF verslag staat hier. Je kunt eenvoudig zoeken binnen het transcript of het verslag naar de vragen die gesteld zijn om ook de antwoorden te vinden.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

Reactiemogelijkheid gesloten