18 mei 2015: Onderwerpen (vinden) om over te bloggen

Sommige bloggers schudden dagelijks een (of meerdere) onderwerp(en) uit de mouw om over te bloggen, maar de meesten worstelen zo af en toe toch echt wel met het vinden van geschikte onderwerpen. Zelfs voor de meeste creatieve blogger met inspiratie geldt dat het niet gaat om je laatste blogpost maar om je volgende blogpost.

En dus staan we vanavond bij #blogpraat stil bij tips, trucs, inspiratie, meditatie of wat jou maar ideeën geeft voor de onderwerpen waar jij over blogt. Hoe vind je goede onderwerpen? Wat zijn jouw tips en trucs en zou je die willen delen met je collegabloggers? Waar haal jij je inspiratie vandaan en hoe zorg je er voor dat je nooit zonder een goed onderwerp zit?

  • V1 Hoe ga jij meestal te werk als je een nieuwe blog post begint? Hoe kom je aan ideeën? Wat is je proces?
  • V2 Gebruik je tools of sites om aan ideeën te komen? Zo ja, welke?
  • V3 Heb je wel eens writer’s block gehad en zo ja, wat heb je er tegen gedaan?
  • V4 Wat is je allerbeste tip voor wie geen bloginspiratie heeft?
Je kunt altijd nog bloggen over hoe je een Excelverslag maakt met tweets maar die met de tweets van vanavond kun je alvast hier nalezen.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

9 Reacties