2 februari 2015: Je onderscheiden van andere blogs

OK, dus je hebt een blog. Misschien heb je een persoonlijk blog, misschien blog je over lifestyle, reizen of boeken en misschien blog je wel zakelijk. Waar je ook over blogt, één ding is wel zeker: je bent niet de enige die daar over blogt.

Er zijn (tien)duizenden blogs alleen al in Nederland en die kunnen nu eenmaal niet allemaal supergoed gevonden worden door (nieuwe) lezers.En als je het niet – alleen – van het onderwerp moet hebben, dan moet je jezelf dus op andere manier onderscheiden als blogger met *jouw* blog.

Vanavond in #blogpraat gaat het dus over hoe je jezelf onderscheidt van alle andere bloggers met je blog. Wat doe je (bewust) anders dan de concullega’s? Hoe zorg je er voor dat je dat ook blijft doen als anderen jouw ideeën overnemen. Hoe komen je lezers te weten dat jouw blog net zo uniek is als jij dat zelf bent? Doe en deel mee vanavond om 20.00!

  • V1 Is het eigenlijk wel zo belangrijk, je onderscheiden? En waarom wel/niet?
  • V2 Wat maakt jouw blog, zoals het nu is, uniek?
  • V3 Wat zou je kunnen doen om je blog nog unieker en onderscheidender te maken?
  • V4 Wat zijn de valkuilen wanneer je probeert om je als blog te onderscheiden? Waar moet je op letten?

(dank voor de vragen, @LisanneLeeft!)

Na afloop kun je het Excel verslag natuurlijk weer nalezen. Dat weliswaar verdacht veel op een Excel spreadsheet lijkt maar zich duidelijk onderscheidt door de prachtige unieke tweets die er in staan.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.