2 juni 2014: Blogstatistieken als inspiratie voor je blog

Tijdens #blogpraat vanavond gaat het over blogstatistieken. “Alweer?”, hoor ik je vragen? Ja alweer :)

Statistieken en andere gegevens over hoe(veel) lezers je blog weten te vinden zijn niet alleen handig als je zakelijk blogt of met advertenties werkt. Ze kunnen elke blogger inzicht geven in de zoekwoorden die lezers op je blog terecht laten komen zodat je een beeld krijgt van welke onderwerpen je lezers op je blog verwachten. Net zoals de statistieken van een individuele blogpost veel meer zegt over je blog dan de maandelijkse cijfertjes van je gehele blog. Wat willen mensen lezen, wat vinden ze minder leuk?

En dus gaat het vanavond over Google Analytics, Webmaster Tools en andere statistiekenprogramma’s, zoekwoorden, cijfertjes en hoe/of het inspiratie voor je volgende blogpost kan opleveren. Natuurlijk mag je alle statistieken en interesses van je lezers negeren maar na vanavond weet je in elk geval *wat* je negeert ;-)

  • V1 Wat voor inspiratie voor nieuwe posts kun je uit een analyse tool als Google Analytics halen?
  • V2 Kijk je wel eens naar je statistieken en wat doe je er mee?
  • V3 Wat is de makkelijkste verbeterslag die je kunt maken vanuit de informatie uit je statistieken?
  • V4 Wat zou je nou echt heel graag willen weten over je bezoekers, qua statistieken (realistisch of niet)?

Wist je dat het Excel verslag ook met een statistische tool gemaakt wordt? Mag je nu weer vergeten …

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

6 Reacties