20 oktober 2014: Hoe krijg je meer lezers en vergroot je je bereik?

OK, vanavond laten we even alle artistieke, creatieve en nobele motivaties voor je blog zitten en gaan we ´ordinair´ hebben over de cijfertjes. Je lezersaantallen dus. Waar zitten jouw lezers en hoe krijg je ze zo ver dat ze je blog trouw gaan lezen. Natuurlijk is geweldige content schrijven een vereiste maar dat doen we allemaal al lang …. hoeveel mensen het lezen is ook belangrijk.

Dus weiger je een familiefeestje te bezoeken voordat ze allemaal gesubscribed zijn op je blog? Heb je alle collega’s gechanteerd om je blog te lezen? Gebruik je netwerken, andere succesvolle bloggers of zet je advertenties in de Libelle? Laat het ons weten zodat we allemaal meer dan 50.000 bezoekers per maand krijgen ;)

  • V1 Wat doe jij om aan meer lezers voor je blog te komen? Wat werkt? Wat niet?
  • V2 Gebruik je je eigen privé (of werk)netwerk om je blog te promoten? Zo ja, hoe?
  • V3 Zou jij betalen voor meer lezers? Google Ads, Facebook promotie enz?
  • V4 Wat kun je *nu* doen om je bereik te vergroten? Vanavond nog.
  • V5 Meer lezers is 1, maar hoe komt je aan meer trouwe/gerichte/passende lezers?

En na afloop hopen we dat het Excel verslag door enorm veel #blogpraters gelezen wordt.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

1 reactie