21 december 2015: Andermans content gebruiken voor je eigen blog

Natuurlijk kun je alles zelf bedenken en schrijven voor je blog maar goede ideeën (en uitwerkingen) van anderen kunnen ook prima de basis vormen van je eigen blogposts. Maar hoe blijf je origineel en zorg je er voor dat je niet over de grens gaat en andermans content 1 op 1 overneemt? Ze zeggen wel ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ maar wat is dan precies goed jatten?

Vanavond in #blogpraat gaat het dus over het goed en correct jatten van andermans content voor je eigen blog. Waarvoor kun je het nou (goed) gebruiken en waarvoor niet? Waar zit de grens van het ‘slecht jatten’ en hoe bouw je nou handig voort op wat een ander gedaan heeft?  Praat en discussieer vanavond met ons mee!

  • V1 Hoe kun je andermans blog gebruiken voor je eigen content?
  • V2 Waar haal jij je goede ideeën vandaan? En hoe zorg je voor vermelding van je inspiratiebron?
  • V3 Zet je wel eens andermans blogposts in the picture als zij al iets geschreven hebben waar jij over wilde schrijven?

En vanzelfsprekend wordt alle Twitter-content van vanavond gebruikt om een nieuw Excel-verslag te maken zodat iedereen het nog eens rustig kan nalezen.

verslag

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

6 Reacties