21 januari 2013: Wat doe je met oude blog posts?

Wat doe je (nog meer) met oude blog posts? Hebben die nog waarde? Wat kun je er nog mee?

Inleiding

Bloed, zweet en tranen heb je er in gestoken. Die blogposts waar je zo tevreden over was. Die zoveel discussies en reacties opriepen.

Maar met elke nieuwe blogpost verdwijnen die blogposts lager en lager op je voorpagina en na een weekje zijn ze daar van weg. De vergetelheid in want alleen je nieuwe blogpost telt als je blogt. Je linkt er nog eens zelf naar toe en via Google komen een paar verdwaalde bezoekers nog bij die blogpostjes terecht maar dat was het.

Uit het oog is echter niet uit het hart. Jij weet nog hoe goed ze waren. Kun je nog iets doen met oude blogposts? Hebben ze nog waarde en zo ja, hoe kun je ze dan opnieuw inzetten?

Daar gaat de #blogpraat van vanavond over. Denk mee, verzin een list en deel je ervaringen als je de antwoorden al gevonden hebt!

Vragen

  1. V1 Wat voor waarde zit er eigenlijk in oude blog posts? Hebben ze nog wel waarde, en waarom (niet)?
  2. V2 Hoe kun je zorgen dat lezers de voor hen interessante oude blog posts nog kunnen vinden?
  3. V3 Wat komt er kijken bij het maken van een (e-) boek van oude blog posts? En is het een aanrader?
  4. V4 Wat is de rol van google in het vindbaar maken van oude posts? Kun je die vindbaarheid (achteraf) nog beïnvloeden?
  5. V5 hoe kun je oude posts gebruiken in nieuwe artikelen?

Verslag/transcript

De link naar het transcript kun je hier vinden en het PDF verslag staat hier. Je kunt eenvoudig zoeken binnen het transcript of het verslag naar de vragen die gesteld zijn om ook de antwoorden te vinden.

Handige plugins en widgets om oude blogposts weer onder de aandacht te brengen

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

Reactiemogelijkheid gesloten