22 juni 2015: Bloggen en privacy

Als het gaat om inspiratie en onderwerpen om over te bloggen lijken er geen grenzen te zijn. En toch heb je, net als bij alle andere media, te maken met grenzen die niet altijd even duidelijk zichtbaar zijn. Het is gemakkelijk om over alles te schrijven maar wat als dat over anderen gaat? Kun je zo maar namen noemen in de voorbeelden waar je over schrijft? Specifiek zijn over de bedrijven waar je slechte ervaringen mee hebt?

En hoe zit het met jezelf? Weet je omgeving dat je blogt en hoe gaan zij daar mee om? Hoeveel vertel je aan je lezers over jezelf en over de mensen om je heen? Je partner, kinderen, ouders, collega’s? En hou je daar rekening mee?

Vanavond gaat het in #blogpraat over bloggen, de vrijheid die je hebt om over alles te schrijven en de privacy van zowel jezelf als die van anderen.

  • V1 Hoeveel vertel je aan je lezers over jezelf en over de mensen om je heen?
  • V2 Weten de mensen om je heen (familie, buren, collega’s enz) dat je blogt en beïnvloedt dat waar je over schrijft?
  • V3 Zijn er ook mensen, collega’s, buren, familie etc etc die je juist wel eens zou willen wijzen op je blog?
  • V4  Los van personen is er ook privacy van bedrijven of instanties. Noem je deze wel in blogs (positief maar vooral ook negatief)?
  • V5 Waar zou je over willen schrijven als je totaal vrij van alle eerder genoemde bezwaren kon schrijven?
In het Excel-verslag vind je alle tweets terug en is de privacy van alle deelnemers gewaarborgd! We gebruiken alleen maar de twitternamen :)

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

4 Reacties