24 augustus 2015: About me en andere pagina’s die je echt op je blog moet hebben

Een blog bestaat uit meer dan alleen je blogposts. Lezers willen vaak ook weten wie jij als blogger bent, oudere blogposts kunnen vinden (ouder dan alleen degene die op je voorpagina staan) en wellicht ook een paar representatieve blogposts makkelijk terugvinden zodat ze weten waar je blog *echt* over gaat.

In #blogpraat gaat het daarom maandagavond over al die andere dingen die op je blog (zouden moeten) staan! Wat moet er volgens jou staan in de ‘about me’ pagina op je blog? Is een archiefpagina met zoekfunctie echt wel nodig? En hoe zit het met die ‘sneezepages‘ (landingspagina’s met representatieve blogposts)? Is dat alles nodig? Verwacht je ze op de blogs van anderen en wat heb jij op je blog staan?

Praat mee, doe mee en deel mee!

  • V1 Wat is eigenlijk het nut van vaste, statische pagina’s op een blog?
  • V2 Eerst even over de ‘Over mij’-pagina dan. Wat is belangrijk op zo’n pagina? Wat zoeken mensen daar? Wat mag niet ontbreken?
  • V3 Een archiefpagina? Nodig? Hoe moet die er uit zien?
  • V4 Wat vinden jullie van een aparte ‘contct’-pagina? Nodig? Wat moet er in/op?
  • V5 Welke pagina’s kunnen verder niet ontbreken, naast ‘Over mij’, ‘Archief’ en ‘Contact’? Of welke raad je aan?
Een #blogpraat is in elk geval niet compleet zonder een Excel verslag na afloop natuurlijk!

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

18 Reacties