25 april 2016: Bloggen, hoe houd je het vol?

Een blog beginnen? Dat is nog te doen. Het eerste jaar regelmaat opbouwen, nieuwe onderwerpen verzinnen en ontdekken hoe bloggen voor jou werkt? Dat is al een heel stuk lastiger.

Maar ook als het eenmaal onderdeel van je routine is geworden, is het geen sinecure om door te blijven bloggen. Misschien krijg je niet zo veel reacties als je zou willen, het wordt langzaam steeds lastiger om nog een orgineel onderwerp te vinden waar je over kunt schrijven en het bloggen combineren met een baan, gezin, een (offline) sociaal leven en andere hobbies gaat ook niet iedereen gemakkelijk af. Elke blogger heeft vroeger of laat wel eens een rustige periode op zijn of haar blog en twijfelt over (hoe) doorgaan. Of niet.

Vanavond in #blogpraat gaat het over het volhouden van bloggen. Hoe motiveer je jezelf, hoe overwin je een blogdip en hoe zorg je ervoor dat je het kunt combineren met alle overige (belangrijke) dingen in je leven? Deel je tips en ervaringen met anderen!

  • V1¬†Als je moeite hebt om het vol te houden om regelmatig te bloggen, waar ligt het dan meestal aan? Wat houdt je tegen?
  • V2 Hoe ga je om met planning? Helpt een planning of niet? Wat heb je nodig voor planning?
  • V3 Wat is *jouw* geheim om het (regelmatig) bloggen vol te houden?
  • V4 En de hamvraag: hoe lang denk je het bloggen nog vol te houden? :)

Gelukkig houden we het ook vol met de verslagen dus lees alles na afloop nog eens na in het Excelverslag.

verslag

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

Reactiemogelijkheid gesloten