25 februari 2013: Video in/op je blog

Inleiding

Video in of op je blog, dat is het onderwerp van #blogpraat van vanavond. Wat kun je allemaal met video op je blog? Video van anderen en natuurlijk video van je zelf. Is vloggen nog leuker om te doen dan bloggen? Waar moet je op letten als je video wilt gaan gebruiken en wat moet je eigenlijk weten voordat je bijvoorbeeld je eigen video’s gaat maken? Doe mee vanavond en hoor van expert en ervaringsdeskundige Pelpina Trip (@pelpina) welke tips en weetjes ze voor je heeft!

Vragen

  1. V1 Wie gebruikt er wel eens (eigen) video in blog posts? Wat bevalt er? Wat is er lastig aan?
  2. V2 Monteren…dat vragen we aan @pelpina. Ze is video-journalist o.a. voor @Frankwatching. Pelpina, tips voor beginners?
  3. V3 Opnemen en monteren? Of in 1 keer opnemen? Wat is beter? Wat is handiger?
  4. V4 Welke onderwerpen lenen zich goed voor video? Welke niet?
  5. V5 Ik hoor julie zeggen dat video zo’n vluchtig, snel medium is…klopt dat (en waarom wel/niet)? Past dat bij blogs?
  6. V6 Wat zijn jullie ervaringen m.b.t. het kanaal waarop je de video zet? Vimeo? YouTube? Tips m.b.t. embedden?

Verslag/transcript

Een Storify verslag met veel tweets en tips kan hier gevonden worden terwijl het PDF verslag hier staat. Je kunt eenvoudig zoeken binnen het transcript of het verslag naar de vragen die gesteld zijn om ook de antwoorden te vinden.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.