25 mei 2015: Hoe maak je jouw blog (nog) beter

Of je nou al jarenlang blogt of net een paar maanden bezig bent …

Of je nu een paar honderd bezoekers elke maand hebt of elke dag duizenden bezoekers mag verwelkomen ….

Eén ding verandert niet en is voor elke blogger hetzelfde: het kan eigenlijk altijd (nog) beter!

Natuurlijk is het fijn als je bezoekers je blog weten te vinden en kunnen waarderen maar zelf zie en weet je toch echt het beste wat er nog iets beter kan. Wat wel werkt zoals je het hoopte en wat niet. Wat je wel leuk vindt om over te schrijven en waarover je misschien met minder plezier schrijft omdat je denkt dat je lezers juist dat leuk vinden aan je blog.

Misschien werken woorden wat minder dan beelden en zou je stiekem liever veel meer met foto’s of video gaan doen. Of vind je dat je nog steeds niet de beste teksten hebt geschreven die in je zitten.

Vanavond in #blogpraat is het tijd om je interne criticus te laten spreken over hoe je jouw eigen blog nog beter zou kunnen maken. Niet voor anderen maar voor jezelf, dus we gaan het niet uitgebreid hebben over SEO en schrijven voor je publiek. Hoe maak je JOUW blog beter zodat JIJ nog trotser en tevredener (is dat een woord?) kunt zijn.

  • V1 Wat wil jij nog graag verbeteren aan je blog, los van of het je meer lezers oplevert? Wat zegt je innerlijke criticus?
  • V2 Je weet wat je beter zou willen doen. Wat houdt je tegen?
  • V3 Zou je de dingen die je wilt verbeteren kunnen laten doen door anderen?
  • V4 Voor veel van ons is ‘tijd’ een belemmering bij verbeteren van ons blog. Hoe zit dat? Wat kunnen we daar aan doen?
  • V5 Hoe zouden andere bloggers jou kunnen helpen bij je verbeteringen? Wat kunnen wij/zij doen?
  • V6 Wie wil nog feedback van anderen over zijn of haar blog? Meld je aan voor de blogreviews volgende week!

Oh en als je niets te verbeteren hebt en nu al supertrots op je blog bent, dan zien we je aanmelding voor de blogreviews van volgende week met plezier en vol verwachting tegemoet ;)

Alle tips en tweets zijn natuurlijk weer na te lezen in het Excelverslag! Dat ook altijd nog beter kan.

#

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

5 Reacties