25 november 2014: Geld verdienen met je (persoonlijke) blog

Er zijn net zo veel redenen om te bloggen als dat er bloggers zijn. Maar ook al zijn persoonlijke blogs precies dat, persoonlijk, tegenwoordig kunnen ook persoonlijke blogs gemakkelijk een grotere groep lezers hebben dan traditionele media. Dat maakt het ook interessant(er) voor bedrijven, journalisten en marketeers om naar persoonlijke blogs en bloggers te kijken met een commerciële bril.

Bloggen is namelijk ook big business geworden. Emerce meldde al over het bestaan van de IPREX Blogbarometer waarin de helft van de bloggers aangeeft benaderd te worden door bedrijven en een deel zich ook laat betalen voor artikelen. Ook op Frankwatching ging het vorige maand over drie persoonlijke blog(gers) die fulltime zijn gaan bloggen dankzij de inkomsten die ze met hun blog weten te genereren.

Vanavond in #blogpraat gaat het over dat – kleine – taboe waar niet alle bloggers graag over praten: geld verdienen met je blog.

Vragen (met dank aan @lisanneleeft)

  • V1 Verdien jij geld met je blog? Zo ja, op welke manier? Zo nee, zou je dat willen? Of maakt het niet uit?
  • V2 Welke andere manieren zijn er om geld te verdienen met je blog? Naast AdSense/advertorials/banners?
  • V3 Als je inderdaad adverteerders vindt: hoe zorg je dat je geloofwaardig blijft als je gesponsord wordt? Wat moet je niet doen?
  • V4 Hoe zou je kunnen samenwerken met organisaties? Onder welke voorwaarden?

En voor het Excelverslag zoeken we nog sponsors. Grapje. Gratis en voor niets te raadplegen!

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

11 Reacties