26 mei 2014: Hoe bind je lezers aan je blog?

Je schrijft die ene fantastische blogpost. Je twittert erover en omdat anderen die tweet retweten storten de lezers zich op je blog. Maar dat is met een volgende blogpost toch een stuk minder terwijl het toch best weer een goede blogpost was. Toch?

Vanavond bij #blogpraat gaat het over die vaste lezerskring van je blog en beter gezegd, hoe je aan die vaste lezers komt. Hoe zorg je er voor dat lezers terug (willen) komen en als jouw fans de rest van de wereld vertellen dat jouw blog een must-read is? Heb je jarenlange ervaring in het opbouwen van een gigantische groep lezers of juist veel vragen over wat wel en niet werkt? We gaan het er met elkaar over hebben!

  • V1 Eerst de definitie – wat betekent dat eigenlijk, bezoekers binden aan je blog, volgens jou?
  • V2 Wat kun je doen om mensen te binden aan je blog?
  • V3 Omgekeerde vraag: waarom/wanneer voel jij je verbonden met een blog? Wanneer abonneer jij je op een blog?
  • V4 Welke rol speelt de blogger bij die binding met blogs? En hoe  werkt dat?
  • V5 Hoe weet je of lezers zich verbonden voelen je blog? Of je die lezersbinding hebt. Waar blijkt die uit?

Gelukkig ligt het Excel verslag goed vastgeketend te wachten op lezers na afloop mocht je het één en ander na willen lezen.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

4 Reacties