28 januari 2013: Kruip in de huid van je lezer. Waarom leest hij wel, of niet?

Inleiding

Natuurlijk, je schrijft je blog vol omdat het (volgens jou) waardevol is. Maar waarom lezen je lezers je blog nu eigenlijk? Weet je wat wel en wat niet werkt op je blog of is het toch nog vaak een verrassing als je veel reacties krijgt? Of als het ineens lijkt dat niemand het leest?

Kruip als blogger nou eens in de huid van je lezer. Daar gaat het vanavond over in #blogpraat. Wat zijn de redenen of criteria waarom jij andere blogs leest en zijn die ook van toepassing op je eigen blog? Hoe goed kun je inschatten of je lezers je blogposts ook aan anderen aanbevelen? En vind je dat uberhaupt wel belangrijk?

Genoeg stof voor een uurtje #blogpraat dus.

Vragen

  1. V1 Waar komen lezers jouw blog tegen, denk je? Hoe vinden ze je?
  2. V2 Hoe lezen mensen jouw blog (RSS? Mail? Onderweg? Overdag? ’s Avonds?)
  3. V3 Wanneer raden jullie zelf een blogartikel aan op Twitter of andere media? Wat doet je delen en retweeten?
  4. V4 Even terug naar die lezers: waar moet een blogartikel aan voldoen om gelezen te worden? Wat doet mensen klikken en lezen?
  5. V5 Dus mensen zien je opmaak, lezen verder, titel, lezen verder, inleiding, lezen verder…? Hoe werkt dat? Wat is belangrijkst?

Verslag/transcript

De link naar het transcript kun je hier vinden en het PDF verslag staat hier. Je kunt eenvoudig zoeken binnen het transcript of het verslag naar de vragen die gesteld zijn om ook de antwoorden te vinden.

Handige links

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.