29 september 2014: Je blog op je eigen domein

Met dank aan @webpixelqueen voor het aandragen van het onderwerp!

Waarschijnlijk ben je begonnen zoals de meeste bloggers ooit zijn begonnen. Een gratis blog bij Blogger of WordPress. Tot je verrassing bevalt dat je goed, blijk je bloggen goed vol te kunnen houden en komen er steeds meer lezers bij.

En dan begin je tegen de beperkingen van de gratis blogs aan te lopen. Je kunt ze niet echt aanpassen naar je eigen smaak en wensen, er duiken advertenties of andere zaken op die door de eigenaren van de gratis blogplatforms geïntroduceerd worden en jeblognaam.wordpress.com klinkt ook iets amateuristischer dan toen je ooit begon.

Vanavond in #blogpraat gaat het over je blog op je eigen domein. Wat zijn de voordelen om dat te hebben en wat zijn de nadelen? Welke overwegingen spelen een rol bij het maken van de keuze om over te stappen naar een eigen domein en wat komt er vervolgens bij kijken? Van de keuze van de naam (URL) tot het kiezen van je webhost en het daadwerkelijk verhuizen.

Heb je vragen of heb je juist ervaring hiermee? Doe dan mee vanavond!

  • V1 Wat zijn (lijken je) de voordelen van een eigen domein? En de nadelen?
  • V2 Goed, je wilt verhuizen. En nu? Waar begin je mee?
  • V3 Hoe kies je een goede webhost? Welke overwegingen spelen hierbij een rol?
  • V4 Verhuis je je blog zelf of kan een ander dat voor je doen? Hoe doe je dat?
  • V5 Je bent verhuisd! Hoe zorg je er voor dat je lezers meeverhuizen?

En natuurlijk staat het Excelverslag inmiddels ook op ons eigen domein!

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

21 Reacties