3 februari 2014: 20 jaar ‘het fenomeen blog’

Hiep hiep hoera, het fenomeen blog bestaat twintig jaar. Tenminste, als je de traditionele media mag geloven die meteen van de gelegenheid gebruik maakt om wat genante blogposts uit het verleden op te diepen. Maar bij elk jubileum hoort terug- en vooruit kijken. Hoe zat het met jouw eerste blog(posts)? Hoe kijk je daar op terug en wat is er allemaal veranderd de laatste jaren? Wat is er leuker en beter geworden maar wat is misschien ook minder leuk geworden aan het fenomeen blog. En wat gaat de toekomst ons brengen nu bloggen al meer dan eens doodverklaard is geweest? Komen er nog twintig jaren bij. Of niet? Praat, discussieer en voorspel mee vanavond tijdens #blogpraat. Zelfde tijd (van 20.00 tot 21.00) en zelfde plek (via Twitter natuurlijk).

  • V1 Hoe lang bloggen jullie al?
  • V2 Wat is er veranderd, in de blogwereld, sinds je blogt? Techniek? Toon? Hoeveelheid? Andere dingen? etc.
  • V3 Stel nou dat bloggen niet bestond. Wat dan? Wat zou je missen? Wat zou er anders zijn in de wereld?
  • V4 Wat zou bloggen nog beter, leuker, makkelijker, gaver kunnen maken?

En natuurlijk leggen we een dergelijke historische #blogpraat ook weer vast in een Excel verslag. Voor de toekomstige historici en bloggers die over tientallen jaren terugkijken op het fenomeen #blogpraat. Of voor de mensen die er niet bij aanwezig konden zijn.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

9 Reacties

  1. Pingback: Twintig jaar bloggen | BlogQueen