4 juli 2016: Bloggend de zomer door?

De zomervakantie staat voor de deur (ook al zou je het aan het weer niet merken). Misschien heb je zometeen zelf vakantie maar in elk geval gaan je lezers ergens in de komende twee maanden wat anders doen dan je blog lezen.

Elk jaar is er wel een dipje te zien in de bezoekersaantallen van de meeste blogs tijdens de zomermaanden en het vereist toch wel wat doorzettingsvermogen om door te blijven bloggen. Vanavond in #blogpraat gaat het dus over de vraag of (en hoe) je bloggend de zomer door komt?

Blog je door zoals altijd of stop je als jouw vakantie is aangebroken? Verminder je je blogfrequentie, pas je je onderwerpen aan om rekening te houden met een zomers publiek? Probeer je te concurreren met de Tour de France en de Olympische Spelen op tv? Of las je een blogpauze in en probeer je het ergens in augustus weer als ‘alles’ weer normaal is?

 • V1 Wat doe je tijdens deze zomervakantie vol met de Tour de France en Olympische Spelen? Blog je door (zoals altijd) of niet?
 • V2 Hoe zit het met je inspiratie om te bloggen? Is dat meer of minder in de zomer en waarom?
 • V3 Heb je minder lezers in de zomerperiode (check je statistieken!) en zo ja, vind je dat erg?
 • V4 Wat zou je kunnen doen om je blog door te laten gaan, ook al heb je zelf geen/minder tijd?
 • V5 Blijf je zelf ook blogs lezen als je op vakantie bent cq vakantie hebt? Of ga je offline?
 • V6 Laten jullie je lezers merken dat je op vakantie bent? Of houd je dat in het midden?

Nalezen wat andere bloggers doen tijdens de zomer? Dat kan in het Excelverslag!

verslag

 

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

9 Reacties

  • Juli 2015 was ook mijn allerbeste maand ooit qua bezoekersaantallen hoewel het volgens mij wel verschilt afhankelijk van het soort blog.

   En hopelijk tot straks! :)