7 september 2015: Je blog (offline) op de kaart zetten

Het zal iedereen bekend voorkomen: je blog(posts) promoten via social media en je een beetje verdiepen in de spelregels van Google omdat je ook via zoekmachines gevonden wilt worden. Maar er zijn meer manieren om je blog op de kaart te zetten natuurlijk. Behalve digitaal kun je ook analoog, offline, in real life van alles doen om je blog onder de aandacht te brengen. Misschien algemeen maar misschien ook heel gericht.

Vanavond gaat het tijdens #blogpraat over alles wat je doet en kunt doen om je blog te promoten op wat meer onorthodoxe wijze. Dus als jij visitekaartjes rondstrooit met de url van je blog of familie en vrienden uitgeprinte blogposts per post verstuurt, dan ben jij degene die je ervaringen kunt delen. Doe je alles digitaal? Brainstorm dan met ons mee over originele offline manieren om jouw blog op de kaart te zetten.

  • V1 Waarom zou je je¬†blog “in real life” promoten? Wat zouden de voordelen zijn t.o.v. alleen digitaal?
  • V2¬†Promoot jij je blog al “in real life”? Zo ja, hoe doe je dat?
  • V3 Bookcrossing, visitekaartjes, mond-tot-mondreclame… Zijn er nog meer manieren om je blog offline te promoten?
  • V4: Welke nadelen zitten er aan het offline promoten van je blog? Of welke beren zie je op de weg?
  • V5 Als je je blog in 1 woord offline zou kunnen promoten. Welk woord zou dat dan zijn? Soort elevatorpitch in een hele snelle lift ;)

Wist je dat je er blogpraters zijn die elke week het Excelverslag uitprinten om het nog eens rustig na te lezen?

Dat kan ook deze week natuurlijk weer in het klaar-om-geprint-te-worden-Excelverslag.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

16 Reacties