22 september 2014: De evolutie van jezelf, je blog en je lezers

De evolutie van jezelf, je blog en je lezers.

[Met grote dank aan @ALovely_Sanne] De wereld om je heen staat niet stil, jij staat niet stil en je lezers vast en zeker ook niet. Hoe je het ook went of keert, of zou willen – alles is altijd in verandering. Maar op welke manier zie je dit terug in je blog en welk effect heeft het op je lezers?

Jij

  • V1 Hoe komt jouw persoonlijke verandering/ontwikkeling/groei/ervaring terug op je blog?
    Dit hoeft niet (eens) te zijn in het delen van persoonlijke ervaringen, maar wat dacht je van verbetering van schrijfstijl, verandering van onderwerpen/focus?
  • V2 Op welke manier probeer je jezelf te ontwikkelen voor je blog? Ben je daar actief mee bezig?Zoals reizen, lezen of schrijfcursussen volgen?

Je blog

  • V3 Hoe is je blog geĆ«volueerd? Qua uiterlijk of professionaliteit maar misschien ook qua functie. Vervult het nog steeds dezelfde functie voor jou en je lezers of is dat veranderd?

Je lezers

  • V4 Blijf je altijd dezelfde lezers houden? Groeien lezers met je mee, of zie je een bepaald verloop? Hoe zie je dit verloop?
  • V5 Hoe laat je lezers met je blog meegroeien of anders hoe spreek je nieuwe groepen aan?
    Zo breed mogelijk bloggen of juist specifiek?

En ook het verslag heeft een evolutie doorgemaakt. Van grote PDF’s die je moest doorbladeren naar een Excelverslag nu.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

29 Reacties