9 maart 2015: Afbeeldingen op je blog

Of je nou wel of niet gelooft in dat een afbeelding meer dan 1000 woorden kan zeggen, bijna elke blogger weet dat een goed gekozen foto of afbeelding een blogpost beter kan maken. Omdat het iets illustreert dat je niet wilt uitschrijven maar ook gewoon omdat het de leesbaarheid van je tekst ten goede kan komen.

Maar het valt nog niet mee om (telkens weer) goede foto’s en afbeeldingen te vinden voor je blog. Je wilt variatie, originaliteit maar ook dat ze precies passen bij het onderwerp waar je over blogt. Om nog maar niet te spreken over de auteursrechtenkant want je kunt nou eenmaal niet zo maar foto’s van anderen gebruiken op je blog.

Vanavond in #blogpraat gaat het over (het gebruik van) afbeeldingen op je blog. Hoe zet je ze in? Waar vind je ze? Hoe maak je ze? En waar moet je nou eigenlijk allemaal rekening mee houden? Deel je ervaringen of vragen en doe mee!

  • V1 Hoe belangrijk zijn afbeeldingen op jouw blog? Gebruik je ze? Waarom wel/waarom niet?
  • V2 Als je zelf geen afbeeldingen hebt, waar kun je ze dan (gratis) vandaan halen? Waar moet je op letten?
  • V3 Als je zelf beeld wilt maken voor bij je blog, hoe doe je dat? Wat zijn handige trucs en apps etc.?
  • V4 Als je zelf foto’s wilt maken: waarvan dan? Wat is geschikt? Zijn er algemene tips, ook voor zakelijke bloggers?
  • V5 Je beste afbeeldingstips? Nog toevoegingen? Wat wel/niet doen? Leukste apps? Andere dingen die we vergeten zijn te bespreken?

Hoewel afbeeldingen maar weinig gebruikt worden op deze site, mag een Excel verslag natuurlijk niet ontbreken ;)

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

5 Reacties