Bloggen op/tijdens vakantie

Het is zomervakantie en de mussen vallen van het dak. Je hebt (bijna) vakantie en je lezers natuurlijk ook. Elk jaar duikelen de bezoekersaantallen van blogs tijdens de zomermaanden en het vereist toch wel wat doorzettingsvermogen om door te blijven bloggen. Vanavond in #blogpraat gaat het dus over (door)bloggen op/tijdens vakantieperiodes!

Blog je door zoals altijd of stop je als jouw vakantie is aangebroken? Verminder je je blogfrequentie, pas je je onderwerpen aan om rekening te houden met een zomers publiek? Probeer je met deze hitte nog mensen naar je blog te lokken of probeer je het half augustus gewoon weer als ‘alles’ weer normaal is?

  • V1 Wat doe je tijdens deze zomervakantie/hitte? Blog je door zoals gewoonlijk of niet?
  • V2 Wat zou je kunnen doen om je blog door te laten gaan, ook al heb je zelf geen/minder tijd?
  • V3¬†Waarom zou je doorbloggen in de vakantie (qua lezers)?
  • V4 Hoe concurreer je met het mooie weer om bezoekers naar je blog te krijgen?
  • V5 Blijf je zelf ook blogs lezen als je op vakantie bent cq vakantie hebt?

Zat je vanavond bij een BBQ, was je op vakantie of wil je het gewoon nog even teruglezen? Dat kan zoals altijd in het PDF verslag!

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

15 Reacties

  1. Als ik op vakantie ben, ben ik ook echt op vakantie. Maar verder blog ik wel gewoon door. Er gebeurt toch altijd wel wat? Wel bouw ik soms een speciaal rubriekje in of ga ik stokoude artikelen uit oude blogs of dode bomen opgraven en herpubliceren. Het voordeel daarvan: je kunt ze vooruit programmeren, ook in tijden dat je op vakantie en weg van je toetsenbord bent.
    Jeroen Mirck onlangs geplaatst..Intellectueel met poten in de kleiMy Profile

  2. Pingback: 50books – vraag 29 - petepel - geef ons heden ons dagelijks blog…