#blogpraat 12 november 2018: Hoe krijg je je blog over het voetlicht in 2019?

Gaat 2019 het jaar worden met nog meer Instagram influencers en YouTube vloggers die jagen op meer abonnees en likes? Mijn kristallen bol heeft een lege accu en dus durf ik het niet met zekerheid te voorspellen maar het lijkt een zekerheid dat video en foto’s op social media nog veel groter gaan worden.

En jij als blogger hebt daarmee een leuke uitdaging. Wat kun je doen om je te onderscheiden? Om je blog onder de aandacht te brengen … en daar te houden? Wat zijn de onderwerpen die in 2019 (en natuurlijk nu ook al in 2018) gelezen gaan worden? Wat kun je doen als je net (opnieuw) begonnen bent met bloggen op zoek naar lezers of als ervaren blogger om jouw blog over het voetlicht te krijgen in 2019?

  • V1 Wat heb je in 2018 tot nu toe gedaan om je blog zichtbaar te maken? Wat werkte het beste? Hoe kwamen lezers op je blog terecht?
  • V2 Wat gaat er veranderen in 2019 op het gebied van SEO en social media (en blogs)? Al enig idee?
  • V3 Welke dingen ben je van plan in 2019 anders te gaan doen voor meer zichtbaarheid? Ga je dingen aanpassen t.o.v. nu en zo ja: welke?

En natuurlijk kun je het Excelverslag met alle tweets na afloop weer teruglezen. Je kunt kiezen uit twee versies: een versie met webviewer die je meteen in de browser kunt nalezen of een rechtstreekse download waarvoor je Excel (of compatibel programma) nodig hebt.

#

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

Reactiemogelijkheid gesloten