#blogpraat 2 oktober 2017: SEO voor gewone mensen

Je bent al een tijdje bezig met bloggen en hebt je vast al wel eens verdiept in SEO (search engine optimization, of zoekmachineoptimalisatie in goed Nederlands) want zowel je (toekomstige) lezers vinden je blog het liefste terug via Google.

Maandagavond gaat het in #blogpraat over alles wat je kunt doen om het lezers zo gemakkelijk mogelijk te maken jouw blog weer terug te vinden via zoekmachines en nieuwe lezers je blog te laten ontdekken door goed te scoren in de zoekresultaten. En dat op een manier die ook voor gewone mensen zoals jij en ik te snappen zijn :)

  • V1 Hoe vinden mensen jouw blog momenteel? Wat typen ze in bij bijv. Google om er te ‘landen’?
  • V2 Voor wie is jouw blog leuk, belangrijk of nuttig? En wat voor vragen heeft die groep mensen?
  • V3 Wat is nou het makkelijkste dat je kunt doen om je SEO te verbeteren? Als je je er niet te veel in wilt verdiepen verder?
  • V4 (V5) Wat is jouw slimste SEO-tip? Of juist jouw domste SEO-fout?
  • V5 (V4) Waar kun je info vinden als je je meer wilt verdiepen in SEO? zonder moeilijk technisch gedoe?

Na afloop kun je alle tips en tweets nalezen in het Excelverslag. Tjokvol met SEO verbeterende trefwoorden.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

Reactiemogelijkheid gesloten