#blogpraat 26 augustus 2013: Snel nieuwe lezers opbouwen, kan dat?

Of je nou een zakelijk blog hebt of een persoonlijk blog bijhoudt, niets is leuker dan te weten dat je blogposts ook goed gelezen worden. Je bent tevreden met het onderwerp van je blog, je hebt – vind je zelf – best wel je eigen stijl gevonden maar toch zoek je naar verbetering.

Zoek je naar tips.

Hoe je meer lezers weet te bereiken zonder daar jarenlang over hoeven te doen in de hoop dat de kracht van je blog zichzelf bewijst.

Maar zonder nou meteen al je principes, onderwerpkeuze en schrijfstijl op te offeren. SEO is één ding maar je wilt niet alleen maar bloggen over wat populair is en de hele dag je Google Analytics statistieken in de gaten te houden.

Dat moet toch kunnen?

Vanavond in #blogpraat gaat het – met dank aan @Petepel – over de vraag of je snel nieuwe lezers kunt bereiken en vinden zonder nou meteen je stijl van bloggen op te offeren. Kan dat wel en zo ja, wie heeft er tips? Zet je je blog op een spaarrekening en groeit je lezerskapitaal langzaam of ga je investeren en speculeren op de blogmarkt? ;)

  • V1 Wat zijn volgens jullie de beste manieren om snel meer lezers te krijgen? (de ‘kosten’ bespreken we later :))
  • V2 Zou je je schrijfstijl aanpassen wanneer het je meer bezoekers zou opleveren?
  • V3 Onder welke omstandigheden zouden jullie bereid zijn te bloggen tegen betaling op je eigen blog? En wanneer absoluut niet?
  • V4 Wat zou je wel of juist absoluut niet doen aan design en opzet van je blog om meer bezoekers te krijgen?

De tips en meningen kun je natuurlijk na afloop nalezen in het verslag dat wederom in Excel formaat is. Helaas werkt de transcriptdienst Tweetreports (tijdelijk?) niet meer.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

6 Reacties