#blogpraat 4 maart 2019: Nieuwsbrieven

Vanavond in twitterchat #blogpraat: nieuwsbrieven! Tijdens de vorige #blogpraat kwam dit onderwerp al even aan de orde en bleek er heel veel over te vertellen te zijn. Daarom gaan we vanavond in op tips & tricks voor iedereen die nieuwsbrieven wil gebruiken om meer lezers te werven en meer met zijn of haar blog te doen.

  • V1 Wat kan een nieuwsbrief opleveren voor bloggers? Waarom zou je een nieuwsbrief beginnen?
  • V2 Heb je zelf een nieuwsbrief? Zo ja, tweet dan *nu* even een link naar de inschrijfpagina met hele korte beschrijving van het onderwerp. Zo nee, wat houdt je tegen?
  • V3 Wat zet je wel en niet in je nieuwsbrief? Wat is juist leuk, wat werkt niet? Zet je er alleen links naar je blog in of ook andere dingen?
  • V4 (via @karinwinters) Hoeveel tijd kost een nieuwsbrief je?
  • V5 Welk systeem raad je aan voor een nieuwsbrief? Wat gebruik je? Is het gratis of betaald? En hoe ga je om met het design van je nieuwsbrief?

En natuurlijk kun je het Excelverslag met alle tweets na afloop weer teruglezen. Je kunt kiezen uit twee versies: een versie met webviewer die je meteen in de browser kunt nalezen of een rechtstreekse download waarvoor je Excel (of compatibel programma) nodig hebt.

#

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

Reactiemogelijkheid gesloten