#blogpraat 7 oktober Kies je niche!

Je hebt een blog. Of je wilt er eentje beginnen. Maar er zijn al honderdduizenden blogs over alle onderwerpen die maar te bedenken zijn. Dus is het zaak een onderwerp te vinden waar je veel over te zeggen hebt. En waar misschien anderen nog niet zo veel over geblogd hebben.

Zoek jij dat ene onderwerp waarin jij je kunt onderscheiden van al die andere blogs? Wat jou uniek maakt en wat je anders doet dan anderen? Waar je lezers zijn die je graag wilt bereiken?

Zoek jij je niche? Of heeft het jou gevonden?

Vanavond in #blogpraat gaat het over het zoeken en vinden van je niche. Jouw thema en onderwerp van je blog. Hoe belangrijk is het? Hoe heb je het gevonden? En als je na in de spiegel gekeken hebt gekozen hebt voor jezelf als niche, hoe maak je dat interessant voor je lezers? Misschien heb je wel je eigen community rondom je blog gecreëerd?

  • V1 Wie van jullie heeft een niche met zijn/haar blog? Welke? Hoe zien lezers dat?
  • V2 Is een ‘niche’ (specifiek onderwerp voor specifieke doelgroep) belangrijk? Waarom wel/niet?
  • V3 dus…niches zijn stom/marketing trucjes/onnodig/onzin/te geforceerd? Waarom?

Hoe je Excelverslagen met tweets maakt is ook best een niche te noemen. Gelukkig is in die behoefte voorzien en kun je het verslag van vanavond ook teruglezen.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

5 Reacties