#blogpraat maandag 24 maart: veilig(er) bloggen onderweg

Vorige week vrijdag kwam het artikel Dit geef je allemaal prijs als je inlogt op een openbaar wifi-netwerk van Maurits Martijn voor de correspondent uit over de illusie van gratis wi-fi waar je overal en nergens veilig mee kan bloggen.

@travelbysan “veilig internetten op vakantie” & @rsnijders Meer privacy op internet met een VPN-dienst blogden er ook al over: Veilig internet onderweg; wat veiilig inhoud waarom je daar een virtual private network -VPN- voor gebruikt en hoe je deze instelt.

Een VPN is niet alleen handig om je gegevens te versleutelen maar ook om internet blokkades te omzeilen, wanneer je internet service provider sites met locatie afhankelijke content blokkeert zoals netflix of downloads van de piratebay.

In geval van een gehele blokkade met als doel meningsuiting onmogelijk te maken is een vpn geen overbodige luxe. Zie ook: Turkey goes to war against the Internet (via TechnoLlama)

Vanavond dan ook een #blogpraat over wifi, veiligheid, internet blokkades, en vpn. Kortom de hordes die je onderweg naar een verhaal neemt voor je blog.

  • V1 Wat is (comments) spam? Wat doet het/hoe kan het kwaad? En wat kun je er tegen doen?
  • V2 Bloggen op locatie: hoe doe je dat veilig? Of juist niet?
  • V3 Over veiligheid gesproken: welke gegevens moet je nooit op je blog delen, vinden jullie?
  • V4 ..andere veilig-bloggen-vragen of -tips?

Deze blog intro wordt u aangeboden door @inktspatten, spellingsvauten en grammaticale bokkesprongen zijn gratis inbegrepen. ;)

En het zwaar beveiligde Excel verslag met alle tweets is ook beschikbaar, mits je het niet op een openbaar wifinetwerk probeert te lezen want dan krijg je allemaal spamcomments op je blog. Gij zijt gewaarschuwd!

Auteur: Calliope den Ouden

Illustratief Vormgever met technische inslag. Blogt over techniek en kunst op inktspatten.nl Ook op Twitter: @inktspatten

8 Reacties