Cadeautjes voor #blogpraters

Bij een verjaardag horen cadeautjes! We hebben een paar leuke dingen verzameld, speciaal voor #blogpraters…

Uurtje tips van een succesvolle reisblogster?


Zowel #blogpraat als http://ciaotutti.nl vieren in februari 2013 hun driejarig bestaan. Dubbel feest, dus daarom pakken we uit met een mooie prijs: een workshop bloggen speciaal voor jou! Saskia Balmaekers, eigenaar van Ciao tutti en succesvol reisblogger, zal je in een uur tijd allerlei handige tips geven, maar uiteraard mag je ook al je vragen over bloggen op haar afvuren. De workshop zal plaatsvinden in Amsterdam of – als dat te ver is voor de winnaar – via Skype.

Hoe maak je kans? Stuur een email aan a blog@ciaotutti.nl om kans te maken, vermeld in de titel: Blogworkshop. Saskia neemt contact op met de winnaar.

Miniworkshop ‘verschrijven’ voor bloggers/schrijvers, in Houten


Leuk, Blogpraat bestaat drie jaar, en al ben ik er pas pak ‘m beet sinds mei 2011 van op de hoogte en doe ik sinds die tijd met hink stap sprongen al dan niet fanatiek mee, ik heb nog nooit zoveel geschreven als diezelfde afgelopen drie jaar en blogpraat chat en de daaruit voortvloeiende contacten met andere bloggers en wederzijdse kruisbestuiving hebben me daar zeker flink bij gekieteld. Daarom vind ik het leuk om iets terug te doen, want naast schrijven, vind ik het kietelen en inspireren van anderen bij hun schrijvelarijen ook heel erg leuk.

Daarom dus speciaal voor blogpraters een mini-workshop ‘verschrijven’ van zo’n twee uur, bij mij in de huiskamer in Houten, onder het genot van koffie en thee en wie weet wel zelfgebakken appeltaart als hij weer net zo goed lukt als vandaag.

En wat betekend verschrijven in wiens naam dan ook? 

Door een aantal uitdagende schrijfoefeningen je hoofd dusdanig de bekende weg doen kwijtraken dat het je vervolgens oprecht verrast wat je geschreven hebt. Het moment en tijdstip bepalen we in overleg. Eerst maar eens kijken of er gegadigden zijn. En de eersten zullen de eersten zijn want in mijn huiskamer passen zo’n 10 mensen max schat ik zo.

“schrijven van te laat en vanzelf en heerlijk kunnen aanschuiven

 van een mooie dag de vogels de zon en de trein missen

 van die dingen als hartelijk verwelkomt voelen

 verrast van zachtjes binnenkomen

 de geur van ouderwetse yogi-thee

 na een nieuwerwets maar oudbakken kopje NS koffie

Carolien Geurtsen (Blog: Zielsgenot en Pijnheeft tien jaar een training en coachingsbureau gehad waarbij zij onder andere dans-, zang – en schrijfimprovisatie workshops en trainingen heeft gegeven. Behalve schrijven is ze inmiddels ook weer hernieuwd gek van fotografie en van Turkije waar ze tien jaar gewoond heeft. 

Ook een idee voor een cadeautje?


Als je ook iets weg te geven hebt aan de deelnemers van #blogpraat ter gelegenheid van het driejarig bestaan van #blogpraat, laat even weten via een berichtje aan blogpraat@eljadaae.nl of @elja1op1.

Auteur: Elja

Motto: Steun, gun, inspireer en geniet!

Reactiemogelijkheid gesloten