De blogs (die je moet lezen) van 2015

Het einde van 2015 nadert en natuurlijk kijken we ook bij #blogpraat terug op een interessant blogjaar. Maar dit jaar pakken we dat iets anders aan. Geen terugblik op interessante blogontwikkelingen en hoe we onze eigen blogs beter kunnen maken maar wel de aandacht voor de blogs zelf.

Zou het niet mooi zijn als we, in het kader van delen, in kaart brengen welke blogs de moeite van het lezen waard zijn? Welke blogs je eigenlijk zou moeten volgen omdat ze geweldig geschreven zijn, een prachtig verhaal beschrijven of simpelweg een blijvende indruk maken. Het maakt niet uit of het een persoonlijk blog is, lifestyle blog, travelblog, mamablog, zakelijk blog, vakinhoudelijk blog of wat dan ook is. Het gaat er om dat JIJ vindt dat het een goed blog is!

*Behalve je eigen blog natuurlijk. Hoe fantastisch die ook is*

Dus bij deze de oproep om (andermans) blogs onder de aandacht te brengen bij de andere blogpraters. Welke blog mag niet ontbreken op de lijst van de blogs die je gewoon gelezen *moet* hebben?  Welke blogs verdienen het om door de hele wereld gelezen te worden?

Voeg de blogs toe als reactie hieronder (liefst met de reden erbij waarom ze de moeite waard zijn) of twitter ze met zowel de hashtag #topblogs als #blogpraat. Dit kan tot en met zondag 27 december.

Daarna komt de lijst met ALLE blogs hier op de site te staan en kun je 2016 beginnen met blogs die je nog niet eerder gelezen hebt. En hopen dat je eigen blog er ook op voorkomt ;-)

keep calm and read more blogs

De redactie poogt zo objectief mogelijk te zijn maar gaat wel commercie en schaamteloze zelfpromotie te lijf tijdens de samenstelling van de lijst. Over de resultaten wordt niet gecorrespondeerd en er valt niet redelijk te praten over alle potentiele besluiten in je nadeel. Omkooppogingen zullen niet werken maar het staat je volledig vrij om het te proberen.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

6 Reacties

  1. Mijn favoriete blog is acupoflife.nl van Shifra. Een vrolijke, enthousiaste en creatieve meid met een leuke man en schattig hondje. Ze heeft een diverse, laagdrempelige blog vol recepten, woonartikelen en persoonlijke stukjes, voorzien van mooie lay-out en fijne navigatie. Hoewel ik geen knutsel- en kluswonder ben, heb ik bij haar vlogs en diy’s vaak meteen zin om gelijk aan de slag te gaan. Daarnaast vind ik haar ‘Post a smile’ project heel tof, waarbij lezers kaartjes kunnen sturen die zij bezorgt bij eenzame ouderen. Wat mij betreft verdient ze het daarom om uitgelicht te worden :)

  2. Dit was het bijzonderste artikel dat ik het afgelopen jaar las: Stop Hacking Your Life http://www.artofmanliness.com/2015/04/13/stop-hacking-your-life/. Ik blogde er over op mijn blog, en quotes uit die blog post kwamen zelfs in een boek! Het was zo’n artikel met impact. Ik vond het superinspirerend en het sloot precies aan bij mijn eigen gedachtengang. Het blog zelf is gericht op mannen maar heeft dus regelmatig diepzinnige overpeinzingen die ook vrouwen interessant vinden. Ik sla de stukken over scheren of stropdassen knopen gewoon over :)

  3. Pingback: Leesvoer? Alsjeblieft: mijn favoriete blogartikelen (van andere bloggers) van 2015 - Elja Daae

  4. Mackwebber, Raarlems Dagklad, Henk50, StandortHamburg. Buurtaal (DE), Jowi Schmitz, Leander Mascini, ArnoudHugo, Jolie, Therese Aarts en Dagboek van een fotogek. Met google komen de de juiste blogs wel naar boven drijven en voorkom ik dat k hier vastloop op het maximale aantal links.