De vraag-maar-raak #blogpraat van 28 maart

Bijna had ik ‘m gemist, de #blogpraat van 28 maart. Dat wil zeggen: het begin. Met de lente vers in de bol en de ietwat ontregelende zomertijd net van start, was ik mijn rondje aan het hardlopen. Heerlijk, even weg van alles.

Maar ergens halverwege drong het tot me door: “Het is #blogpraat vanavond. Daar wil je bij zijn!”

Dus hop; de pas erin, een tandje extra. Net op tijd zat ik weer aan de laptop. Voldaan napuffend van mijn rondje en van het feit dat ik het mooi gehaald had. Zo zie je maar hoe #blogpraat goed voor je conditie is.

Vraag maar raak

Meestal hebben we een thema met #blogpraat. Maar deze avond niet. @Elja1op1 liet ons los. We mochten vrij zwemmen. Ook een keertje leuk. “Vraag maar raak” als het credo van een #blogpraat.

Vraag maar raak

En ja, als je “Vraag maar raak” roept, dan komt er uiteraard van alles los. Je schiet met zijn allen de breedte in. Misschien wat minder diepgang, maar een des te grotere variatie in zo’n #blogpraat.

Er waren vijf onderwerpen die vooral de toon zetten:

  1. Is (te) persoonlijk bloggen onprofessioneel?
  2. Moet je op elke commentaar reageren?
  3. Waar kan een investment firm over bloggen?
  4. Wat doe je aan promotie voor een nieuw geplaatste blogpost?
  5. Hoe voorkom je dat je blog gehackt wordt?

Met name het eerste onderwerp kreeg veel aandacht van de blogpraters. Het liep als een rode draad door deze #blogpraat heen. Niet vreemd. Typisch een onderwerp dat gaat over emotie. Dat maakt de geesten los.

De discussie liep van “hoe persoonlijker, hoe professioneler” tot “persoonlijk bloggen is niet voor grote bedrijven weggelegd”. Dat laatste werd nogal betwijfeld. Een groot bedrijf heeft natuurlijk beperkingen op het persoonlijke vlak:

Beperkingen grote bedrijven

Maar er zijn ook voorbeelden die laten zien dat persoonlijk in het groot ook prima kan:

Persoonlijk blog groot bedrijf

Duidelijk werd wel dat alle blogpraat-bloggers iets met persoonlijk bloggen hebben. Stuk voor stuk voorstanders.  De consensus: “Persoonlijk bloggen is prima en juist professioneel. Het kan niet snel te persoonlijk zijn.”

Ook onderwerp 2 kreeg veel aandacht. “Moet je op elke commentaar reageren?” is typisch zo’n vraag waar veel bloggers mee worstelen.

De een kiest ervoor om op vrijwel ieder commentaar te reageren, omdat hij of zij de aandacht van de lezer waardeert. De ander doet dat liever niet, want dan wordt het allemaal erg krampachtig en overdone. Zoveel bloggers, zoveel meningen. Typisch een persoonlijk ding.

Reageren op commentaar

Kom naar de #blogpraat tweetup

Al met al was het weer een bruisende #blogpraat. Het is lekker om daar telkens bij te zijn. Ik kan het je aanbevelen. Je hoort de mening van anderen. Dat is waardevol; je solitaire bloggersbestaan wordt er vollediger door.

Bovendien leer je veel in dat wekelijkse uurtje. Je doet een schat aan tips en informatie op. Spelenderwijs, want het gaat allemaal in een vriendschappelijke, relaxte sfeer.

Binnenkort wordt het nog leuker, want er komt een live #blogpraat. 11 april, om zeven uur ’s avonds in het gezellige Grand Café Usine in Eindhoven. Iedereen is welkom. Er is geen entree (hoewel een kleine donatie van een paar euro op de avond zelf welkom is).

We gaan elkaar “in het echt” ontmoeten. Het wordt leuk en leerzaam, maar vooral gezellig. Haak aan bij de blogpraters die je al zijn voorgegaan en meld je hier even aan. Dan zien we elkaar op 11 april.

Blogpraat tweetup

Reactiemogelijkheid gesloten