Google+: waardevolle toevoeging of tijdverdrijf?

De wereld van Google+

Ik moet het nog ontdekken. De toegevoegde waarde ontdekken. Maar kun je als blogger eigenlijk nog wel zonder? Ik vind de blogposts, die ik op Google+ langs zie komen, er visueel in ieder geval mooi uitzien. Dat is op mijn Facebook pagina, waar ik mijn blogposts handmatig toevoeg, wel anders (je ziet dan namelijk de volledige url). Bij Google+ is het gewoon een kwestie van op het ‘Link toevoegen’-icoontje klikken en daar je url toevoegen. Ziet er echt prachtig uit! :-D

Maar zou het niet makkelijker zijn om je blogposts automatisch op je Google+ account te laten verschijnen? Waarschijnlijk wel, mits je dit niet als spammen ziet. Linkdumperig (mooi woord van @rsnijders) vindt. Of het ook kan? Ik weet het niet. Ik heb in ieder geval nog niemand gevonden, die mij wist te vertellen hoe dit in z’n werk gaat.

Maar hoe werkt het eigenlijk met je eigen Google+ url?

Jouw Google+ naam? Je bent namelijk gewoon een cijfer (of eigenlijk heel veel cijfers). Een van de velen. Tenminste, zo voelt dat voor mij. Ik zou het wel wat persoonlijker willen. Ik zou het wel willen customizen. Dit kan niet. In ieder geval niet als je iets met Google Authorship wilt gaan doen. Als je je url aanpast, herkent Google jouw content namelijk niet meer. Weet Google niet, dat het artikel door jou geschreven is. Dat jij de auteur bent. Dat wil je dus niet. Maar om er in ieder geval voor jezelf een iets makkelijkere url van te maken, kun je werken met een verwijzing. Met een “Nickname”. Mocht je dit ook willen, dan verwijs ik je graag naar deze zeer eenvoudige tutorial:

http://digitaalleerplein.wordpress.com/2011/07/19/google-1-eigen-url-verwijzing-naar-je-google-account/

En nu dan toch echt: what about Authorship?

Heel simpel gezegd: Google herkent content als jouw content en maakt vermelding van jouw naam en plaatst jouw Google+ profielfoto bij jouw eigen geschreven blogpost. Toegevoegde waarde?

  • Herkenbaarheid
  • Betrouwbaarheid
  • Opbouw portfolio
  • (Betere) vindbaarheid

Dit kan dus ook ingezet worden voor posts, die je voor andere sites hebt geschreven (zover ben ik alleen nog niet gekomen).

Inmiddels heb ik wel een aantal aanpassingen op mijn website gedaan, heb ik mijn Google+ profiel aangevuld én heb ik mijn site met de tool voor gestructureerde gegevenstests gecheckt. Mijn aanpassingen zouden moeten werken, maar ik heb het op Google nog niet live gezien. Hoeveel dagen hier overheen gaan? Ik weet het niet. Of ik alles goed heb gedaan? Dat weet ik nu dus ook niet zeker. Ik hoop het in ieder geval wel!

En welke aanpassingen ik dan heb doorgevoerd?

Daar ik gebruik maak van WordPress heb ik het eigenlijk heel simpel gehouden en deze drie beschreven stappen gevolgd:

http://www.wplounge.nl/haal-meer-uit-seo-met-een-hoge-authorrank/

Daarnaast heb ik de WordPress SEO plugin van Joost de Valk draaien en heb ik voor de zekerheid binnen die plugin nog een aanpassing gemaakt. Ik ben naar de settings van die plugin gegaan, daarna naar ‘Titels & Meta’s’-> Home -> Auteur metadata en daar bij author highlighting gekozen voor mijn eigen auteursnaam (in mijn geval Debbie Peteri) i.p.v. Don’t show.

Dus zal nu mijn naam bij al mijn blogposts getoond gaan worden? Blogpraters, wat denken jullie?

3 Reacties

  1. Wynn documented revenue before last number of quartersit could possibly preserve stagnating, or maybe counterpicking. fedecadbedad