#blogpraat 30 september 2013: Jij zegt comments, ik zeg reacties

Comments. Reacties. Of je ze nou heel belangrijk vindt als reden om te bloggen of dat je gewoon stug doorblogt ook al reageert er bijna nooit iemand, bij bloggen hoort nou eenmaal onlosmakelijk de mogelijkheid om te kunnen reageren. Een blog zonder die mogelijkheid is eigenlijk gewoon een website, niet waar?

Maar hoe ga je met die reacties om? Of het uitblijven ervan? Baal je bij weinig of geen reacties en wat doet het met je motivatie om te bloggen? Of zet je misschien expres de mogelijkheid om te reageren uit? Haal je vervelende reacties weg of verwerk je positieve bijdragen zelfs weer terug in je blogpost? Er valt genoeg te blogpraten over comments/reacties dus geef vanavond tijdens #blogpraat gerust jouw reacties op de volgende vragen:

  • V1 Hoe belangrijk zijn reacties voor je blog? Hoe bepalend is het voor je motivatie om te bloggen?
  • V2 Kunnen reacties ook (achteraf) invloed hebben op je blogpost? Verwerk je ze wel eens terug in je blogpost en zo ja, hoe doe je dat?
  • V3 Vervelende reacties zijn ook reacties maar hoe ga je hier mee om? Verwijder je ze (wel eens)?
  • V4 Is een blog zonder mogelijkheid te reageren wel een blog? Zou het uit kunnen staan en zou jij dat doen?
  • V5 Steeds vaker worden reacties/mentions op Twitter of Facebook ook meegenomen als reacties op je blog. Hoe ga je hier mee om?

Kon je vanavond geen comment achterlaten of wil je ze rustig nalezen? Ze zijn weer te vinden in het Excel verslag

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

13 Reacties