3 november 2014: Over SEO en schrijven om gelezen te worden

Je hebt een tijd geleden besloten om te gaan bloggen of bent nog maar net bezig. Hoe dan ook, je wilt vast wel gelezen worden door anderen ongeacht of je voor jezelf schrijft of die onzichtbare lezers. Je krijgt dan hoe dan ook te maken met SEO (search engine optimization, of zoekmachineoptimalisatie in goed Nederlands) want zowel je vaste lezers als die nieuwe lezers vinden je blog het liefste terug via Google.

Die goede artikelen en postjes zul je helemaal zelf moeten bedenken en schrijven maar maandagavond gaat het in #blogpraat over alles wat je kunt doen om het bestaande lezers zo gemakkelijk mogelijk te maken jouw blog weer terug te vinden via zoekmachines en nieuwe lezers je blog te laten ontdekken door goed te scoren in de zoekresultaten. Dat doen we natuurlijk met elkaar maar ook met tips van gastexpert @seozwolle!

  • V1 Hoe vinden anderen jouw blog denk je? Heb je je eigen blog wel eens gegoogeld?
  • V2 Doe jij aan SEO en zo ja, wat doe je dan precies? @seozwolle: wat zijn belangrijke eerste stappen?
  • V3 Wat is de beste manier om aan SEO te doen? Wat werkt en wat werkt niet?

En heb je al eens via Google gezocht op ‘blogpraat excel verslag‘? Geen zorgen want na afloop vind je natuurlijk het Excel verslag weer terug op deze plek.

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

5 Reacties