Slow bloggen: wat is het, hoe doe je het en waarom zou je?

Vanavond in #blogpraat: slow bloggen.

Marloes (@marloesjufferma, heel erg het volgen waard) tweette laatst een link naar dit artikel: Write Less, Say More. Hier een Nederlands artikel met links naar nog veel meer moois op dat gebied: mvandervelden.nl/slow-blog. Zie ook hier: the-rebirth-of-slow-blogging-and-a-new-direction/ (via @kirst_enj).

Natuurlijk draait bloggen om de inhoud maar wat is het verschil tussen een slow blogger die niet frequent wil bloggen en eentje die niet frequent kan bloggen? Iedereen wil graag rake teksten schrijven maar ziet je lezer het verschil? Moet je niet eerst door frequent te bloggen een lezerspubliek hebben gevonden voordat je kunt overgaan naar slow bloggen? Is de iederedagblogger zichzelf aan het forceren om juweeltjes te schrijven terwijl de slow blogger enkele keren per maand het maximale eruit perst? Maar zitten je lezers daar op te wachten?

  • V1 Wat is jouw idee bij slow bloggen (behalve heel traag bloggen dan)?
  • V2 Is ‘less more’? Hoe schrijf je minder terwijl je meer zegt?
  • V3 Hoe zou je ‘slow bloggen’ kunnen toepassen in hoe je schrijft of je blog voorbereidt?
  • V4 Als slow bloggen zoiets betekent als ‘met meer aandacht’, hoe pas je dat dan toe op comments en relatie met lezers?

Oh ja, natuurlijk zijn andere bronnen en artikelen welkom in de comments!

En is dit een conclusie?

Ging #blogpraat te vlug en wil je liever slow teruglezen? Dat kan met het PDF verslag!

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

15 Reacties