Tien gratis stockfoto-sites voor afbeeldingen en foto’s op je blog (gastblog, link) #blogpraat

Tien gratis stockfoto-sites voor afbeeldingen en foto’s op je blog

Excerpt:

Ik weet niet hoe andere bloggers het ervaren maar hoewel ik best eenvoudig een tekst kan produceren, steek ik toch relatief veel tijd in een blogpost. Dat komt in mijn geval vooral doordat ik bewust geen vaststaand format heb voor mijn blogposts en ik meestal uit de losse pols begin te tikken, wat betekent dat ik bijna altijd moet schaven aan de teksten voordat ik op Publish klik. Alle grammaticale fouten die je in mijn blogposts vindt wijt ik ook allemaal aan het onzorgvuldig schaven aan de teksten en niet aan mijn eigen taalkundige vermogens. Natuurlijk.

Ik zeg dan wel dat ik geen format heb maar ik probeer eigenlijk altijd wel een afbeelding toe te voegen die iets, ter illustratie, toevoegt aan de tekst. Ironischerwijs gaat er soms meer tijd in het vinden en selecteren hiervan zitten dan het tikken van de blogposts zelf. Dat is nog te doen als je enkele blogposts per maand produceert maar sinds ik ben overgestapt naar een dagelijkse frequentie van bloggen (had u het gemerkt?) moet het kiezen en vinden van foto’s wel wat vlotter verlopen wil het niet ten koste gaan van teveel vrije tijd.

In een post van december vorig jaar over afbeeldingen en foto’s op je blog haalde ik al enkele sites aan waar vrij te gebruiken foto’s te vinden zijn en kwam ik zelf uit op een betaalde stockfoto-site waar ik regelmatig nu een foto of afbeelding vandaan haal. Met dagelijks bloggen wordt me dat echter wel te duur dus ben ik op zoek gegaan naar een aanvulling hierop. Niet verrassend zijn er vele stockfoto-sites te vinden waarvan er toch een aardig percentage gratis te gebruiken zijn. De onderstaande 10 -in willekeurige volgorde- zijn niet meer dan een selectie uit het totale aanbod maar zijn er wel 10 die ik al gebruikt heb of zeker nog ga gebruiken. Let bij alle sites voordat je foto’s gebruikt goed op de voorwaarden, de terms of de licentie die de sites vermelden. Ze verschillen per site maar maken duidelijk waar grenzen zitten in het gebruik ervan. Algemeen geldt echter wel dat je nooit het auteursrecht op een foto krijgt, je mag het zonder betaling gebruiken. En ja, dat is een groot verschil. Lees verder op Raymond Snijders vakblog

Dit blog verscheen eerder op www.rsnijders.info/vakblog (20 januari 2012)

Auteur: Raymond

Blogt over bibliotheken, ebooks en auteursrechten op Vakblog. Bij #blogpraat vooral druk met het bijhouden van de website, het promoten van volledige RSS feeds en actie voeren om volledige blogposts op de voorpagina van blogs te krijgen zonder door te hoeven klikken. Maakt de Excelverslagen om zelf niks te hoeven vergeten.

Reactiemogelijkheid gesloten