Tweetchat #blogpraat irl mislukt of succes?

Een ontmoeting van de blogpraat-ers leidt tot een twitterchat

De wekelijkse tweetchat #blogpraat vanavond in Eindhoven leverde de ideale combinatie op van twitteren en in het echt met elkaar communiceren. Dat deze 2 gedachten in het echt niet te combineren zijn bleek vanavond in Eindhoven.

De ontmoeting van zo’n 15 medebloggers was geweldig, maar als je met iemand aan tafel praat, kun je de stream van enkele berichtjes per minuut niet volgen. Het lukt dan helemaal niet om inhoudelijk op die berichtjes te reageren. Kortom, het idee is leuker dan de werkelijkheid.

Toch was de bijeenkomst in real life – irl – zeker niet mislukt. Dat vonden de aanwezigen althans. We hebben een interessante discussie gevoerd over corporate blogging. Deze discussie werd online gevoed door blogger Roos van Vugt. Een discussie die zowel online als irl zeer interssant was. Ik zou hem zeker nog een keer willen voeren.

Zo vind ik het de vraag of je een corporate stijl kunt hanteren voor bedrijfsblogs. Bloggen is persoonlijk en dat kun je niet in een strak keurslijf binden. Bovendien moet je als onderneming oppassen je blogs niet om zeep te helpen door het opwerpen van drempels in de vorm van richtlijnen. Wat ook nog eens een heel interessante toevoeging was: wat je als bedrijf doet als medewerkers succesvol zijn in hun blog. Hun blogs zijn een deel van het bedrijfskapitaal.

Ik vond het een geweldige belevenis om enerzijds de online discussie te volgen en tegelijk een paar mensen aan tafel hierover te horen. Of dit echt goed werkt, is een kwestie van vorm. Ik zie hier heel veel kansen in. We wel moeten oppassen dat de #blogpraat niet vervuilt zoals bij #durftevragen momenteel gebeurt. Er liggen heel veel mogelijkheden om bloggers online via twitter en in real life verder te helpen.

Je kunt de video bekijken via http://www.ustream.tv/channel/blogpraat1

Auteur: Hendrik-Jan

Ik ben Hendrik-Jan en ik blog al sinds 2006. Ik schrijf over alles wat me bezighoudt. Dat is informatie voor een heel brede doelgroep. Je kunt op mijn blog lezen over bloggen, internet, lezen, het openbaar vervoer of dat mijn hond dood is.

2 Reacties

  1. Bekijk vooral dat geinige filmpje eens. Een duister gebeuren daar aan die pokertafel ;-) en een uniek kans om mijn rug eens te bewonderen.