Blogpraat met Frank Janssen van Frankwatching

Vandaag is het 7 jaar geleden dat Frank Janssen zijn blog Frankwatching startte. Ter ere van de 7e verjaardag van Frankwatching is hij speciale gast van blogpraat en geeft hij tips, trucs, achtergrondinformatie en kijkt hij met de deelnemers terug op 7 jaar Frankwatching. Tijdens blogpraat is er een onderwerp en de moderator stelt meestal 4 of 5 vragen. Deze editie is het onderwerp Frankwatching en zijn er geen vaste vragen. Frank Janssen geeft antwoord op (bijna) alle vragen die de deelnemers stellen. Een unieke mogelijkheid om als blogger tips en trucs van een ervaren blogger te ontvangen!

Frankwatching

Frankwatching is een onafhankelijk crossmedia platform voor marketing, communicatie, social media, mobiel, user experience en nieuwe media professionals die kennis willen delen, discussies willen aangaan en een netwerk willen opbouwen. Opgericht in 2004 heeft Frankwatching inmiddels meer dan 55.000 abonnees, meer dan 195.000 unieke bezoekers per maand en ruim 550.000 pageviews per maand. Oprichter is Frank Janssen en hij werkt tegenwoordig fulltime aan Frankwatching met een team van circa 8 freelancers. Wist je dat Frankwatching ook gebruikt maakt van WordPress?

Tips, Trucs en Ervaring

Frank geeft tijdens deze blogpraat antwoord op vele vragen. Ik herkende veel vragen en onderwerpen, aangezien die al eens tijdens een eerdere blogpraat zijn behandeld. Een heleboel vragen draaide om de groei van Frankwatching en hoe Frank zijn blog runt.

Social Media

Een grote verandering sinds de start in 2004 is Social Media zoals Twitter en Facebook. Deze media zijn erg belangrijk geworden en Frank maakt er net als velen gretig gebruik van. Door de groei van Frankwatching is hij namelijk niet meer in staat om de bloggers en auteurs (circa 250 personen) IRL te ontmoeten, wat hij overigens betreurt. Door de komst van o.a. Twitter, is Frank echter wel in staat om in contact te komen en blijven met de bloggers en auteurs van Frankwatching.

Kwaliteit

De groei van Frankwatching is niet van de ene op de andere dag gegaan. Je zal geduld moeten hebben. Frankwatching is nu 7 jaar bezig en Frank heeft deze positie niet een-twee-drie bereikt. Behalve geduld geeft Frank aan dat je vooral kwaliteit moet leveren en continue de artikelen die je post goed moet analiseren. Voor alle auteurs gelden richtlijnen, zoals er voor de bezoekers nettiquetten gelden. Met zoveel bloggers en auteurs is het wel nodig om te sturen en te begeleiden.

Blogpraat

Mocht je net zijn gestart met bloggen, of al jaren bloggen, raad ik je echt aan om elke maandag tussen 20:00 en 21:00 uur blogpraat te volgen. Je kunt eenvoudig meedoen via jouw twitteraccount door in te loggen op Tweetchat. Na elke blogpraat wordt er een samenvatting (transcript) online geplaatst, zodat je de hele blogpraat nog eens rustig na kunt lezen. Zo ook deze blogpraat met alle tips, trucs en informatie van Frank.

Blogpraat is een initiatief van Elja Daae. Frankwatching is opgericht door Frank Janssen in 2004.

Dit artikel is oorspronkelijk op mijn eigen site gepubliceerd op 7 februari 2011

Auteur: Vince Balk

Ondernemer die graag service en support levert en geeft aan andere ondernemers, maar ook hulp aan particuliere bloggers niet uit de weg gaat. Installeert en onderhoud vele weblogs.

Reactiemogelijkheid gesloten