Feest: Blogpraten met @Frankwatching

“Frankwatching” is in Marketingland een echt fenomeen. Zelf lees ik het blog al jaren met veel plezier. Afgelopen maandag 7 februari bestond de site precies 7 jaar. Voor Frank Janssen, de oprichter en eigenaar, een geweldig feest. Vele felicitaties vielen hem deze dag dan ook ten deel. En terecht, gefeliciteerd, Frank.

Denk je dan dat Frank een feestje gaat bouwen met zijn bloggende team? Welnee, als verknochte blogger neemt hij deze dag actief deel aan #blogpraat. Elja, de drijvende kracht achter #blogpraat, had hem hiervoor uitgenodigd. En dat heeft hij geweten!

Blogpraters in gesprek met “7 jaar Frankwatching”.

Voor mij, maar ook voor de andere blogpraters (als ik de reacties goed lees) was het een enerverend uurtje. In de aanloop naar het vaste uurtje werden al veel tweets rondgestuurd. De verwachtingen waren nogal gespannen.

Natuurlijk bij mij ook, want ik krijg niet iedere dag de mogelijkheid vragen te stellen aan een succesvol blogger. Maar ik bleek niet de enige met deze gedachte.

Vooraf vroeg ik me af wat ik allemaal eigenlijk wilde weten. Wat kan ik allemaal vragen? Hoe ver kun je gaan? En toch kun je van te voren niet helemaal voorspellen hoe zo’n gesprek verloopt.

In een tweetje las ik dat Elja al enkele vragen had voorbereid. Heel goed, maar uiteindelijk heeft ze maar kans gezien om 2 vragen te stellen. De eerste en de laatste.

Alle andere vragen werden door de overige blogpraters in een dusdanig tempo op Frank afgevuurd, dat je bijna medelijden met hem zou krijgen. Maar hij gaf geen krimp. (Bijna) iedere vraag werd beantwoord. Rustig, duidelijk formulerend (en dat in nog geen 140 tekens) en heel “open” vulde hij het uur met velerlei tips & tricks.

Tips & Tricks van Frank

Tussen de regels door vertelde Frank natuurlijk ook over de organisatie achter Frankwatching. Inmiddels uitgegroeid naar een redactie team van 8 personen, een arsenaal aan bloggers (ongeveer 250) en nog steeds groeiend in bezoekers. De organisatie vergt meer tijd, waardoor hij minder aan presenteren en bloggen toekomt. Hij mist dit wel een beetje, maar hij put energie uit zijn team en zijn activiteiten.

Voor de aanwezige blogpraters ging het met name om de tips & tricks. Veel vragen waren gebaseerd op succes en bekendheid van je blog en hoe dat te bereiken. Frank deelde zijn belangrijkste persoonlijke ervaringen:

 1. Blijf dicht bij jezelf, ben persoonlijk
 2. Ga experimenteren en leren
 3. Stuur op kwaliteit, niet op kwantiteit
 4. Focus
 5. Bewaak integriteit (ook in artikelen en comments)
 6. Ontdek en ontmoet nieuwe mensen via je blog
 7. Zorg voor verdieping van artikelen
 8. Zorg voor originele en spontane content
 9. Ben actief op andere plekken (schrijven, reageren, twitter, netwerken)
 10. Hard werken en volhouden

Zijn het open deuren? Misschien, maar wel motiverend. Waarom? Omdat de bevestiging van wat je al weet wordt gegeven door een succesvol blogger.

Frank, bedankt voor je aanwezigheid en openheid. Ik heb ervan genoten!

Lees hier het volledige transcript

Auteur: Mark Bastiaans

Mark Bastiaans is Marketeer, gespecialiseerd in Digitale en Sociale Media, Reclame en Communicatie. Actieve Twitteraar en blogger op Reclamepraat.nl

3 Reacties

 1. Mark, dank voor je mooie samenvatting van afgelopen maandag. Fijn dat het zo in de smaak is gevallen, ook ik vond het bijzonder leuk om mee te maken. Ik blijf Blogpraat met veel plezier volgen en vast en zeker tot een volgende keer!

 2. Pingback: Tweets that mention Feest: Blogpraten met @Frankwatching -- Topsy.com