Mini-workshop: maak je eigen ‘sneeze pages’

Vandaag hebben we een nieuwe vorm voor #blogpraat: een soort mini-workshop inclusief opdracht. We bespreken een onderwerp en hoe je dat onderwerp kunt aanpakken, wie wil kan het onderwerp implementeren op zijn/haar blog en vier weken later kijken we samen naar de resultaten.

Vandaag is het onderwerp: sneeze pages, oftewel speciale pagina’s voor nieuwe lezers om ze te wijzen op oudere artikelen.

Hoe meer en hoe langer je blogt, hoe meer mooie content je hebt. Maar vooral nieuwe lezers kijken vooral naar wat er vandaag is, nu ze je blog voor het eerst bezoeken. Misschien heb je nog een plugin geïnstalleerd waarmee je ‘related posts’ of ‘most read’ laat zien, maar dat is het dan. Best jammer, want hoe meer leuks ze vinden, hoe langer ze blijven en hoe groter de kans dat ze zich abonneren of terugkomen.

Ooit bedacht problogger Darren Rowse de term ‘sneeze page’ (geen idee waarom die naam!) voor een pagina waarop je allerlei content verzamelt die voor je nieuwe bezoekers interessant kan zijn. Je presenteert als het ware een overzicht van de leuke content op je blog op een overzichtelijke manier, in de hoop die lezer te laten zien hoeveel moois er te vinden is op jouw blog.

Een sneeze page is eigenlijk gewoon een verzameling links. De pagina kan in je hoofdnavigatie zitten maar dat hoeft niet. Het kan ook gewoon een dagelijks artikel zijn.

Hier vind je wat meer info over dit type pagina’s:

Sneeze pagina’s zijn eigenlijk een soort landingspagina’s, maar niet met als doel conversie, maar met als doel mensen meer te laten lezen dan alleen je laatste artikel.

Als je goede voorbeelden kent of tegenkomt, graag hieronder in de comments, leuk!

Het PDF verslag van vanavond kan hier gevonden worden!

Auteur: Elja

Motto: Steun, gun, inspireer en geniet!

10 Reacties

  1. Pingback: BlogChick.nl Behoefte aan sneeze pages / blogstaaltjes ‘coaching?’

  2. Pingback: 24 augustus 2015: About me en andere pagina's die je echt op je blog moet hebben - Blogpraat