SEO tip: geen ‘lees meer’ knoppen!

Een volger van #blogpraat die liever anoniem wil blijven (omdat hij niet gelooft in SEO) had nog de volgende tip (ik deel hem maar even met jullie…hij komt van iemand die in de IT zit, dus)

Voor SEO is het belangrijk dat de belangrijkste informatie snel zichtbaar is. Dat wil zeggen: géén ‘lees meer’-knoppen en dus informatie die niet snel zichtbaar is. Google bots hebben de neiging om die pagina’s ten eerste minder vaak af te gaan (=slechter voor pageranking) en ten tweede moeten ze ze ook nog gevonden hebben. Buiten dat de knoppen ook nog irritant voor nieuwe bezoekers zijn, die gewoon een paar blogs op de voorpagina willen lezen om te kijken wat voor blog het is en met die knoppen moet je elke keer doorklikken.

[Eigenlijk precies wat een aantal van jullie altijd al zeggen in #blogpraat….!]

Auteur: Elja

Motto: Steun, gun, inspireer en geniet!

1 reactie

  1. Er bestaan net zoveel argumenten om wèl een lees-meer-knop toe te voegen. Het hangt af van het type blog. Bij lange artikelen (waar je veel moet scrollen) is zo’n knop wel een goed idee. Anders kun je maar 1 of 2 blogposts scrolbaar op je homepage zetten. Een nieuwe bezoeker kan dan niet makkelijk het totaalplaatje scannen. Die heeft graag overzicht van de laatste 4 of 5 geplaatste posts.
    Komt ook nog eens bij dat je dubbel content creëert bij het volledig plaatsen. 800 woorden in dezelfde volgorde die je zowel kunt vinden op de homepage als op de artikelpagina.