De blogwereld is (te) mooi

Sinds ik op de maandagavond tussen 20.00 en 21.00 uur meechat op #blogpraat is er een wereld voor me opengegaan. In eerste instantie dacht ik dat ik een zonderlinge hobby had die niemand begreep. Nu voel ik me welkom geheten in een groep mensen die dezelfde passie deelt: bloggen. Er zijn zelfs mensen die iedere dag bloggen. Wow! Dat dat bestaat! Zij hebben zich georganiseerd in een groepje om elkaar te stimuleren. Ik heb overwogen om het ook te doen. Maar iedere dag is me te vaak.

Redenen om te bloggen

In mijn blogs wil ik graag iets vertellen over wat ik heb meegemaakt, maar vanuit een bijzonder uitgangspunt en in een groter perspectief. Daarom moet ik het eerst een paar dagen laten bezinken. Ook blog ik recensies van boeken en schrijf ik verhalen. In die verhalen trek ik de werkelijkheid uit proporties om er dan met een flinke portie fantasie een rijk gekleurd geheel van te maken. Ik ben een onontdekte bloggende schrijfster. Althans, dat hoop ik te zijn. Mijn ster is wel rijzende, want de bezoekersaantallen van mijn blog groeien. Al schijnt niet elke blogger zich daar druk om te maken. Of vergis ik mij nu?

Op #blogpraat heb ik geleerd dat niet iedereen blogt om schrijver te zijn of te worden. Veel mensen bloggen voor hun werk, vanuit zakelijk oogpunt of gewoon domweg om iets te delen. Bijna niemand blogt puur voor het schrijverschap.

Vooral blijven bloggen

Het fenomeen groepsblog is ook nieuw voor mij. En dat verbaast me. Dit omdat ik mezelf toch wel als een internetkenner zie. Blijkbaar is (was) mijn blogwereld toch kleiner dan ik dacht. Er bestaat een hele scene rond het bloggen. Een bloggen dat door sommigen is doodverklaard. In mijn ogen daarentegen is ze springleven. Dat bewijst #blogpraat wel.

Er zijn ook mensen die geld verdienen met bloggen. Daar kwam ik onlangs achter. Misschien dat ik dan toch maar iedere dag ga proberen te bloggen. Opzij met mijn perfectionisme en op zoek naar adverteerders! Dan word ik misschien nog eens rijk en kan ik net als Dagobert Duck zwemmen in mijn pakhuis met geld. Al zou ik dan niet zo’n vrek zijn.

Ja, #blogpraat is een fijne stek om van gedachten te wisselen over bloggen en stelt je zo in de gelegenheid informatie in te winnen over de do’s en don’t van zaken rond bloggen. En een grote DO waar we ons allen aan moeten houden is BLOGGEN. Over ermee stoppen zeg ik: don’t, de blogwereld is (te?) mooi…

7 Reacties

 1. Mooi geschreven. Ik blog om te schrijven. Zodat ik ga schrijven. Zodat ik mezelf leer om van woorden zinnen te maken en die mooi en netjes achter elkaar te zetten. Ik hoop ooit een bloggende schrijfster te worden. Dat is mijn grootste droom, mijn passie. Vaak vergeet ik op maandag blogpraat te volgen, ondanks dat ik al maanden een herinnering in mijn mailbox heb staan. Op onbekende redenen zit ik nooit achter mijn laptop als vijf minuten voor de start de herinnering zich laat zien ^^

 2. Blogpraat doet dat met je. Ik had dezelfde ervaring.
  Nu zie ik mezelf als een bloggende woordsmid. Lekker met de ervaringen van de dag spelen en die op een gevarieerde manieer aanbieden aan de blogwereld. Heerlijk om te doen en het houdt je scherp m.b.t. alles wat je dagelijks overkomt of wat je ziet gebeuren.

 3. @Rianne: dat is ook de reden dat ik begonnen ben met bloggen. Uiteindelijk is het uitgegroeid tot deelnames aan schrijfwedstrijden en de poging een boek te schrijven. Als ik jou was zou ik een keer een maandag meekijken met #blogpraat. Altijd leuk!

  @petepel: woordsmid is een mooi woord. En inderdaad houdt bloggen je scherp. Het is ook een soort van reflectie over het hoe en wat van je leven. Grappig dat je dezelfde ervaring met #blogpraat hebt.

 4. Ik blog omdat ik mijn verhaal kwijt moet, dat is althans de ondertitel van mijn blog. Soms gaat het om de dingen van de dag, soms zijn het herinneringen, soms een combinatie van die twee en soms heeft het ook alleen maar met wat ik uit mijn duim zuig te maken. Maar altijd zal er wel een aanleiding voor zijn geweest, een opmerking, een krantenberichtje, een passerende tweet. Nu ik een paar keer met blogpraat heb meegedaan wordt ik me wel meer bewust waarom ik dingen schrijf.

 5. het fenomeen gastbloggen is ook vrij nieuw voor mij,
  al heb ik er wel van gehoord met betrekking tot gedichten-bloggen
  en laat dat nu miets voor mij zijn!
  leuk geschreven trouwens

 6. @Carel ’t Is altijd goed om je bewust te zijn van de drijfveren achter je schrijven. Fijn dat je daar nu achter komt.

  @Linda O, je hebt ze dus ook met gedichten. Lijkt mij wel grappig. Dank voor je compliment!

 7. Ik ben vrij nieuw in het ‘blogwereldje’ en verbaas me er iedere keer weer over als ik zie hoeveel verschillende blogs er zijn. Zo leuk!