Boeken en inspiratie voor bloggers

Blogpraat 11 juli 2011

Bronnen voor bloggers

Het leek me leuk om eens te vragen naar de bronnen die bloggers gebruiken voor hun blog. Zelf ben ik gek op boeken, dus ik wist er wel een paar. Maar de meeste bloggers halen hun inspiratie en kennis gewoon online, bleek.

Een overzicht van bronnen (boeken, sites, communities) vind jeĀ hier.

Beginnen met bloggen

Dat bracht ons op de vraag hoe mensen begonnen met bloggen. Wat inspireert mensen om die eerste stap te nemen? Wat dreef ze? Waarom begin je een blog? De antwoorden waren verrassend genoeg heel gevarieerd. Zie hier een overzicht van redenen om te beginnen met bloggen.

Inspiratie voor je blog

Maar belangrijker is de vraag hoe je inspiratie houdt, hoe je blijft bloggen. Genoeg tips, (zie hier het overzicht: inspiratie voor bloggen). De rode draad is dat mensen inspiratie halen uit hun dagelijks leven, en dagelijks werk. Maar ook dat degenen die zichzelf dwingen om op een bepaald tijdstip tijd vrij te maken om te schrijven, vanzelf inspiratie krijgen. En hoe vaker je schrijft, hoe makkelijker dat gaat.

Transcript blogpraat 11 juli 2011

Hier de transcripts van de hele chat: overzicht blogpraat (HTML) en blogpraat 11 juli 2011 (PDF).

Deze keer 49 deelnemers en 544 tweets.

Auteur: Elja

Motto: Steun, gun, inspireer en geniet!

2 Reacties

  1. Jammer dat ik er gisteren niet bij kon zijn! Dit zijn namelijk typisch onderwerpen waarover ik graag met andere bloggers van gedachten zou willen wisselen.

    Nu snel het transcript lezen :-)

  2. Pingback: Blog reviews, #3 | Infonet