Bewerk je foto’s in één keer voor je blog of plog in Photoshop

Bewerk je foto’s in één keer voor je blog of plog in Photoshop

(Klik op bovenstaande blogtitel om naar vakblog te gaan voor meer informatie.)

“Als je meerdere foto’s wilt gebruiken voor op je website, blog of plog dan zul je ze waarschijnlijk moeten bewerken voordat je ze plaatst. Zelfs de camera van een gemiddelde smartphone maakt tegenwoordig foto’s in een dermate groot formaat dat je ze minimaal moet verkleinen om er voor te zorgen dat het past in de layout van je site en om te voorkomen dat je bezoekers meerdere MB’s aan foto’s moeten downloaden. (..)
In alle versies van Photoshop kun je Actions gebruiken om alle handelingen die je op 1 foto toepast als een soort macro op te nemen en weer te gebruiken op andere foto’s. Op die manier kun je alle bewerkingen opnemen en toepassen op alle foto’s die je op een zelfde manier wilt bewerken. Maar Photoshop beschikt ook over een Image Processor script dat nog eenvoudiger te gebruiken is en waarmee je in één keer de foto’s kunt openen, de grootte kunt aanpassen en kunt opslaan in een aangepaste kwaliteit.”

(Via @rsnijders)

Auteur: Calliope den Ouden

Illustratief Vormgever met technische inslag. Blogt over techniek en kunst op inktspatten.nl Ook op Twitter: @inktspatten

Reactiemogelijkheid gesloten