Time management voor bloggers: hoe bereik je je (blog) doelen?

Het schijnt een van de grootste vraagstukken te zijn, voor bloggers: planning en time management. Veel bloggers streven een bepaalde frequentie na op hun blog, maar het blijft lastig om die frequentie ook daadwerkelijk te halen!

Wat kun je doen? Vooruitwerken? Efficiënt (proberen) te werken? Inplannen? Zijn er tools die je kunnen helpen?

Vanavond in #blogpraat daarom het onderwerp: time management voor bloggers.

Vragen:

  1. Welke blogfrequentie heb jij als doel en waarom?
  2. Hoe zorg jij dat het je lukt om zo vaak te bloggen als je voor ogen hebt? Of waarom lukt het niet?
  3. Werken jullie met een planning? En zo ja, hoe doe je dat, vooruitwerken en plannen?
  4. Wat zijn jouw tips om ‘slimmer’ te bloggen? Hoe maak je het jezelf makkelijker? tools! Welke online/offline tools helpen je bij het slimmer, sneller, planmatiger bloggen (ALS je dat ambieert :))

Time management om blogpraat bij te houden was ook geen overbodige luxe geweest. Lees de 941 tweets van 75 deelnemers vanavond nog eens rustig na in het Excelverslag.

Met dank aan @CharlottesLaw is er ook nog een korte samenvatting beschikbaar:

Over bloggen, blogfrequentie, planning en planning tools. De technische kant van het bloggen, kunnnen we misschien wel zeggen.

V1 Blogfrequentie
Blogfrequenties variëren een tussen de verschillende blogpraters. De antwoorden liggen grofweg tussen ‘wanneer ik dat wil’, een keer per week en (bijna) elke dag.

Het valt op dat die frequentie afhankelijk lijkt te zijn van het soort blog en het doel dat de bloggers daar mee hebben. De meer persoonlijke bloggers hebben  minder regelmaat en in veel gevallen bloggen ze ook minder vaak. De bloggers die graag veel bezoekersaantallen trekken (al dan niet zakelijk), bloggen vaker en met meer regelmaat.

V2 Hoe zorg je dat het lukt zo vaak te bloggen?
Tijd maken, plannen en vooruit werken, ritme. Dat zijn de kernwoorden die meerdere blogpraters noemen.

Het slimste tijdstip om te bloggen kun je uitzoeken met Socialbro zegt @drspee.

In elk geval om te zien op wel tijdstip je het zou moeten tweeten. http://www.socialbro.com De vraag blijft of het voor RSS ook uitmaakt op welk tijdstip je het blog online zet. Misschien niet, zeggen sommigen, omdat mensen blogs in RSS pas gaan lezen wanneer ze dat zelf willen.

V3 Blogplanning
De frequente bloggers raden de kalender app/plugin om blogs mee in te plannen, van harte aan. Zij noemen daar geen andere apps of plugins voor.

Vooral de veelbloggers blijken enthousiast te plannen en vooruit te werken. Eventueel doen ze ook aan planning van thema’s of onderwerpen. Vanwege de spreiding en verdeling van de onderwerpen misschien?

Verder verschillen de reacties van helemaal niet plannen en gewoon schrijven en posten tot alleen plannen wanneer nodig of een buffer aan artikelen opbouwen om later online te kunnen zetten.

@PattyPBL heeft een planning op papier met datum, titel en checklist (voltooid, twitter, facebook, online) pic.twitter.com/WWDKJ2ueVG en post de link naar haar blog 4 keer op twitter. Beste tijdstippen om blogs te promoten zouden zijn: ‘s ochtends vroeg (07:00u) of juist ‘s avonds (tussen 19:00 en 22:00u)

 V4 Tools tbv planning
* Pocket meerdere malen als tip http://getpocket.com Om informatie van sites op te slaan en later te lezen (voor inspiratie etc.)

* Bullet Journal voor iedereen die graag met papier werkt en toch wat meer structuur wil http://www.bulletjournal.com

* Veel mensen gebruiken nog papier + camera voor planning en vastleggen van inspiratie.

* Evernote http://evernote.com

* Content Planner WP plugin http://wordpress.org/plugins/content-planner/

@ Scarbir zegt: Tumblr heeft ingebouwde publicatietimer, voor tweets en Facebook-links is Hootsuite prima

Auteur: Elja

Motto: Steun, gun, inspireer en geniet!

9 Reacties